Η ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. “περνάει” και από τις Πρέσπες!

0

  • Οι Σκοπιανοί πίστεψαν ότι εξασφαλίζοντας μία πλαστή ονομασία για το κράτος τους, θα καταφέρουν να «τρουπώσουν» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ωστόσο, έχουν σοβαρή επιφύλαξη, ότι το κρατίδιο αυτό και η όμορη χώρα της Αλβανίας, μπορούν να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Οι Φράγκοι, καρντάσια, δεν είναι κουτοί! Δεν θα δεχτούν στην «Κοινοπραξία» τους ένα κράτος που θα είναι ο «αδύναμος κρίκος», ή ο «ταραχοποιός της οικογένειας», όπως η Τουρκία. Γι’ αυτό, όποιο κράτος θέλει να γίνει μέλος, θα «περάσει από κόσκινο» για να πάρει την έγκριση!
  • Κατά την άποψη μου, η άρνηση των Γάλλων και των Ολλανδών, να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς, δεν συνδέεται με την εφαρμογή της «συμφωνίας των Πρεσπών». Δηλαδή, δεν ενδιαφέρει τους ευρωπαίους εταίρους εάν οι Σκοπιανοί τηρούν, ή όχι, τη διακρατική συμφωνία που υπέγραψαν με την Ελλάδα. Δεν είναι κριτήριο η τήρηση της συμφωνίας αυτής, για να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η τήρηση των όρων της συμφωνίας αφορά την Ελλάδα, αλλά είναι και «οδηγός» για την μελλοντική πιθανή είσοδο των Σκοπίων στην ενωμένη Ευρώπη. Διότι, πως θα εμπιστευτούν οι ευρωπαίοι ένα κράτος, το οποίο δεν είναι ικανό να εφαρμόσει τους όρους μιας διακρατικής συμφωνίας, να το κάνει με τους ακόμα πιο δύσκολους όρους για την ένταξη στην πρώην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
  • Πιστέψτε με, καρντάσια, οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί και οι λοιποί βαλκάνιοι, δεν έχουμε στην κουλτούρα μας τη συνέπεια. Ενώ οι «κουτόφραγκοι», δίνουν μεγάλη σημασία στην υλοποίηση των συμφωνιών. Όταν, όμως, πάψουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους κι αυτοί μπορούν να κάνουν την «κωλοτούμπα». Εγώ, ωστόσο, περιμένω να μη κάνει την «κωλοτούμπα» η Ελλάδα και να δεχτεί την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. με την πλαστή ονομασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.