Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, σε υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού να αποκτήσει άδεια υδατοδρομίου στον λιμένα Καβάλας, «Απόστολος Παύλος», κατέθεσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον τεχνικό φάκελο και αίτηση, που έλαβε αρ. πρωτ: 64774/13-09-2017. Ο τεχνικός φάκελος, που εκπονήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.4146/13, τα τέσσερα εγχειρίδια του υδατοδρομίου (εγχειρίδιο λειτουργίας, πρόγραμμα ασφαλείας, σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, επιχειρηματικό σχέδιο – business plan), τους απαιτούμενους χάρτες και τοπογραφικά διαγράμματα, καθώς και νομιμοποιητικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του υδατοδρομίου «Ο.Λ.Κ. Α.Ε».

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου λιμένα Καβάλας αναμένεται να προχωρήσει με πολύ γρήγορο ρυθμό, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι υπάρχει, ήδη, η απαιτούμενη πλωτή εξέδρα για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και ο στεγασμένος χώρος για τον έλεγχο και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει αρχίσει τις ενέργειες, για την εξασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού του υδατοδρομίου. Στο πλαίσιο αυτό, τις προσεχείς ημέρες θα προκηρύξει διαγωνισμό, για την προμήθεια μαγνητικής πύλης και ακτινοσκοπικής συσκευής (X-Ray), για τον έλεγχο επιβατών υδροπλάνων και αποσκευών.

Με βάση τα ανωτέρω, η έκδοση της άδειας του υδατοδρομίου Καβάλας «μπαίνει στην τελική ευθεία», γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς με την επικείμενη λειτουργία των υδροπλάνων, θα προκύψουν ουσιαστικά οφέλη τόσο για την πόλη της Καβάλας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.