-Τι τους έπιασε και αποστασιοποιούνται από την παράταξη με την οποία εξελέγησαν; Αναφέρομαι στους περιφερειακούς συμβούλους που διαχώρισαν την θέση τους με την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης», που έχει επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Τελευταίο «κρούσμα», το πέμπτο αν δεν κάνω λάθος, είναι η διαγραφή της Μαρίας Πολυμέρου, περιφερειακής συμβούλου της Θάσου.

-Η «Περιφερειακή Σύνθεση» ανακοίνωσε ότι, η Μ. Πολυμέρου διαγράφηκε, αλλά εκείνη δήλωσε πως ανεξαρτητοποιήθηκε. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο δηλώσεων. Ο σύμβουλος που δηλώνει ανεξάρτητος μπορεί να κατέχει την έδρα στο συλλογικό όργανο, ενώ ο σύμβουλος που διαγράφεται πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό πιστεύω, καρντάσια, ότι είναι το λογικό και πρέπον. Αφού η παράταξη, ή ο επικεφαλής, αποφάσισε να διαγράψει κάποιον σύμβουλο, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον και συγκεκριμένα με τον «πρώτο επιλαχόντα». Όπως έγινε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, στο οποίο ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής πήρε την έδρα της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο», που «χήρεψε» λόγω του θανάτου της Μαρίας Φραντζεσκάκη.

-Διότι, οι έδρες στα συλλογικά όργανα δεν είναι προσωποπαγείς, ούτε ανήκουν στον επικεφαλής της παράταξης, ούτε στον λαό, όπως είπε η Μ. Πολυμέρου. Έτσι είναι Μαρία μου, για την κατανομή των εδρών δεν αποφασίζουν οι ψηφοφόροι, αλλά ο εκλογικός νόμος. Και για την τύχη των εδρών, επίσης, δεν αποφασίζουν οι σύμβουλοι, αλλά ο επικεφαλής του συνδυασμού. Τις έδρες κέρδισε ο συνδυασμός, με βάση το εκλογικό ποσοστό που πήρε στις εκλογές.

-Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» κέρδισε 16 έδρες. Μετά από δύο χρόνια, λόγω των ανεξαρτητοποιήσεων και της διαγραφής, έμεινε με 11 έδρες! Κι αυτό, Μαρία μου, είναι αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.