«Γιατί η διαρκώς διευρυνόμενη επιτυχία της «Λευκής Νύχτας», δεν αλλάζει την τύχη των εμπόρων», διερωτάται η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στο δελτίο Τύπου που απέστειλε, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή τοπικού σταθμού, ακούσαμε το πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, να επιχαίρει για τη διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία της «Λευκής Νύχτας». Την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου, των χορηγών και των διαφημίσεων. Τα “happenings” που πληθαίνουν από τα καφεζυθοπωλεία και άλλα καταστήματα εστίασης.

Λίγο μετά, με ευθύνη του δημοσιογράφου, η συζήτηση γύρισε στο θλιβερό θέμα των λουκέτων, με αφορμή συγκεκριμένο κατάστημα που τερματίζει, μετά από πολλά χρόνια, τη λειτουργία του, χωρίς να είναι το μοναδικό βέβαια. Τα λουκέτα συνεχίζονται, παρότι έχουν ήδη εξαφανιστεί χιλιάδες μικρομάγαζα. Ο πρόεδρος, στη συζήτηση, ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (ή κάπως έτσι) των συναδέλφων κινδυνεύουμε από λουκέτο.

Εμείς ρωτάμε, γιατί η διαρκώς διευρυνόμενη επιτυχία της «Λευκής Νύχτας», δεν αλλάζει την τύχη των εμπόρων και άλλων επαγγελματιών; Γιατί δεν τους βοηθά να ανακάμψουν;

Γιατί, ενώ δουλεύουμε περισσότερες Κυριακές απ’ ότι παλιότερα, δεν καταφέρνουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας; Γιατί συνεχίζουν να κλείνουν μικρομάγαζα και να εξαπλώνονται πολυκαταστήματα και αλυσίδες; Μήπως, τελικά, έχει δίκιο η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου, που επιμένει ότι οι «Λευκές Νύχτες», οι εργάσιμες Κυριακές και οι «Μαύρες Παρασκευές» ωφελούν τους μεγάλους του κλάδου καταστρέφοντας τους μικρούς;

Όσο τέτοιες διοικήσεις εξακολουθούν να παίζουν συνειδητά, ή εν αγνοία τους, το παιχνίδι του ανταγωνισμού των μεγάλων, θα καταστρέφονται μικρομάγαζα. Οι κυβερνήσεις είναι με το μέρος των ισχυρών και το αποδεικνύουν όλα τα χρόνια με τις πολιτικές εξόντωσής μας που εφαρμόζουν. Η ευθύνη τέτοιων διοικήσεων είναι μεγαλύτερη, γιατί τροφοδοτούν αυταπάτες που οδηγούν στην καταστροφή. Οι Σύλλογοι χρειάζονται διοικήσεις με σταθερό προσανατολισμό και πάλη ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων μακριά από αυταπάτες και ωραιοποιήσεις. Η θλίψη για τη τύχη των συναδέλφων που κλείνουν δεν βοηθά κύριε πρόεδρε».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.