Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στις 8μ.μ., στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, θα γίνει η παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος του Γρηγόρη Αζαριάδη, με τίτλο: «Σκοτεινός λαβύρινθος». Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Ο Γρηγόρης Αζαριάδης, ένας από τους καλύτερους σύγχρονους έλληνες συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος, μεταφέρει τον αναγνώστη μέσα από την πλοκή του βιβλίου του στην Καβάλα, δημιουργώντας εικόνες και διαλόγους που γοητεύουν τον αναγνώστη. Είναι από τις λίγες φορές, που ένας καταξιωμένος και αναγνωρισμένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος, κάνει εκτενή αναφορά στην Καβάλα, δίνοντας το στίγμα της πόλης και της υπαίθρου της. Περιοχές γνωστές και πρόσωπα οικεία για την τοπική κοινωνία, μπαίνουν στο κάδρο του συγγραφέα και βοηθούν στη συναρπαστική εξέλιξη του μυθιστορήματος, που σταδιακά λαμβάνει για την ηρωίδα του διαστάσεις αρχαίας τραγωδίας, που αναζητάει την κάθαρση του παρελθόντος, για να κάνει μία νέα αρχή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, Κωνσταντίνος Σιμούδης και ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λωλίδης, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσουν: η Μέλη Μίχα και ο Χρήστος Τσίρκας, μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού, «Οι παραμυθάδες».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα, όπου και ζει. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο μάρκετινγκ και στις πωλήσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών. Είναι παντρεμένος με την Π. Βραχνίδου και έχει ένα γιο και μία κόρη από τον πρώτο του γάμο. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει τρία ακόμα αστυνομικά μυθιστορήματα, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης («Το μοτίβο του δολοφόνου» έτος 2015, «Παλιοί λογαριασμοί» έτος 2012, «Η τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου» έτος 2013). Το βιβλίο «Σκοτεινός λαβύρινθος» (2017), είναι το τέταρτο αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψε. Λατρεύει τη γαλλική σχολή (Ζαν Πατρίκ Μανσέτ) και ιδιαίτερα το πολάρ (το ζεύγος των Σουηδών Σγιεβάλ-Βαλέε) και το κλασικό νουάρ (Ρέιμοντ Τσάντλερ).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

24 Σεπτέμβρη 2014. Σ’ ένα απομονωμένο αγρόκτημα έξω από τον Μαραθώνα, η αστυνομία ανακαλύπτει τα πέντε πτώματα της οικογένειας Μαυρονικόλα. Παντού γύρω αίμα. Πολύ αίμα. Το σκηνικό της αποτρόπαιης δολοφονίας παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές. Για ποιο λόγο, όμως, κάποιος να πληρώσει ένα τέτοιο συμβόλαιο για μία συνηθισμένη οικογένεια;

Η αστυνόμος Τρύπη και η πρώτη ομάδα ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής αποδύονται σ’ ένα απεγνωσμένο αγώνα, για να εξιχνιάσουν το σκοτεινό, μυστηριώδες έγκλημα. Κι από τη στιγμή που διαπιστώνουν ότι η θυγατέρα του Μαυρονικόλα είναι ακόμα ζωντανή, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να εντοπίσουν το ταχύτερο δυνατό ποιος κρύβεται πίσω από την εφιαλτική ομαδική δολοφονία.

Σ’ ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον, όπου διεφθαρμένοι επιχειρηματίες με απόλυτα νόμιμες επιχειρήσεις, μπράβοι, ενδιάμεσοι και επαγγελματίες εκτελεστές κινούνται στο σκοτάδι, ακολουθώντας πιστά τους σκληρούς νόμους της νύχτας, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και το έδαφος μοιάζει με κινούμενη άμμο. Ένα νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα, που ξετυλίγεται σαν πορεία σε λαβύρινθο φωτογραφίζοντας μία διαφορετική όψη του υποκόσμου».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.