Ημεδαποί έκαναν «εισαγωγή» ηρωίνη και κοκαΐνη από την Βουλγαρία στην Καβάλα

0

Συνελήφθησαν την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στην Καβάλα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και μία ημεδαπή συνεργός των συλληφθέντων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για την δραστηριοποίηση τους ενός συλληφθέντα στην διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα αξιοποιώντας όλες τις φυσικές και τεχνικές μεθόδους, τα προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα, για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι, ο ένας εξ’ αυτών, δρώντας από κοινού με συνεργούς, μετέβαιναν στον Προμαχώνα Σερρών, όπου από την πλευρά της Βουλγαρίας, κάποιο αφύλαχτο σημείο, προμηθευόταν τις ποσότητες ηρωίνης. Στην συνέχεια, μετέφεραν τα ναρκωτικά στην Καβάλα, όπου τα διακινούσαν. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν 69 περιπτώσεις πώλησης ηρωίνης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 18 ατόμων για αγορά των ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση σύλληψης, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, οι δράστες ακινητοποιήθηκαν κατά την επιστροφή τους από το συνοριακό σημείο στην Καβάλα, ενώ πριν τον αστυνομικό έλεγχο στο όχημα που επέβαιναν, ένας από αυτούς απέρριψε από το παράθυρο δύο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 68,2 γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 2,2 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν οι ποσότητες ναρκωτικών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν σε σπίτι και στην κατοχή των δραστών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ