Σε δύο μεγάλες πόλεις, πρωτεύουσες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκαν εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγράμματα ERASMUS+ τον μήνα Οκτώβριο 2021. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, καθηγητές του σχολείου ταξίδεψαν στην Ρώμη μεταξύ 4 και 7 Οκτωβρίου 2021, για να παρακολουθήσουν διεθνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος LIEUX. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τετραετούς διάρκειας (2019-2022) στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA2, για την προώθηση της καινοτομίας και των καλών πρακτικών, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Το θέμα αφορά στην κινητικότητα στις διάφορες εκφάνσεις της, όπως: μειωμένη, πολιτιστική, ψηφιακή, και οικολογική.

Στην Ρώμη, οι συντονιστές από τα έξι σχολεία, είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον απολογισμό των δύο προηγούμενων ετών, να αναφερθούν στα αποτελέσματα, αλλά και στις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Σχεδίασαν τις επόμενες διεθνικές συναντήσεις με την συμμετοχή και μαθητών από κάθε χώρα. Συμφώνησαν ότι, μεταξύ 8 και 14 Μαΐου 2022, η Καβάλα θα φιλοξενήσει την τελική συνάντηση του προγράμματος και σχεδίασαν τις σχετικές δράσεις.

Επίσης, μεταξύ 18 και 25 Οκτωβρίου 2021, εκπαιδευτικοί του σχολείου βρέθηκαν στο Παρίσι, για να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας την διαφορετικότητα: στρατηγικές εκπαίδευσης για μαθητές με λιγότερες ευκαιρίες». Τα μαθήματα αφορούσαν στην διαχείριση συγκρούσεων, στην κατάρριψη των στερεοτύπων, στην υλοποίηση δημιουργικών πρακτικών, σε συμπεριληπτικές μεθόδους διδασκαλίας σε πολυπολιτισμικές τάξεις, κ.α. Η επιμόρφωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 με θέμα: «Προς ένα συμπεριληπτικό σχολείο», το οποίο είναι σε εξέλιξη στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας. Στο πλαίσιο της εξακτίνωσης του προγράμματος, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν ενδοσχολική επιμόρφωση στις νέες μεθόδους αντιμετώπισης της διαφορετικότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.