-Για την πλειοψηφία των Μέσων μαζικής παραπληροφόρησης και εξαπάτησης, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, η εισβολή πολιτών στο Καπιτώλιο στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.), με σκοπό να αποτρέψουν την έγκριση του αποτελέσματος των περασμένων προεδρικών εκλογών, είναι μία «μαύρη σελίδα» για την δημοκρατία. «Είναι πραξικόπημα», είπε ένας δημοσιογράφος φερέφωνο και ένας δεύτερος, επίσης φερέφωνο, πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ήττα της δημοκρατίας», στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2021.

-Οι πολιτικοί αναλυτές και τα φερέφωνα δημοσιογράφοι εστιάζουν στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, το οποίο θεωρούν τη γενεσιουργό αιτία των ταραχών στις Η.Π.Α., αλλά η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι η «κορυφή του παγόβουνου». Το πολιτικό κατεστημένο,  σ’ αυτό περιλαμβάνονται και οι πολιτικοί της λεγόμενης «παραδοσιακής πτέρυγας» του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, μαζί με τα αποκαλούμενα συστημικά Μέσα μαζικής εξαπάτησης, πρόβαλαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου ως «υγιεινό περίπατο» (οι δημοσκοπήσεις έδιναν και διψήφιο ποσοστιαίο προβάδισμα στον υποψήφιο των «Δημοκρατικών»). Το κλίμα αυτό αντιστράφηκε θεαματικά τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών, ενώ ακολούθησε «μάχη στήθος με στήθος» στις Πολιτείες. Ο Τζο Μπάιντεν κατάφερε να «κόψει το νήμα» πρώτος πάνω στον τερματισμό! Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και ζήτησε να μην επικυρωθεί εάν δεν διερευνηθεί η καταγγελία του περί αλλοίωσης.

-Υποτιμούν τη δική μας νοημοσύνη εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι πολίτες υποκινήθηκαν από τον Ντ. Τραμπ, για να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο. Στην αμερικανική κοινωνία υπάρχει μία βαθιά και συσσωρευμένη κρίση. Μεγάλη μερίδα του αμερικανικού λαού ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η ανησυχία αυτή έγινε εντονότερη μετά τα έκτροπα που προκάλεσαν οι υποστηρικτές του «κινήματος» κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο από τα συστημικά Μέσα μαζικής εξαπάτησης. Οι διαδηλωτές, τότε, βανδάλισαν μνημεία και έκαναν πλιάτσικο σε κλειστά καταστήματα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονταν σε καραντίνα στα σπίτια τους! Οι ταραχές θεωρήθηκαν «δίκαια αγανάκτηση» και «αγώνας» κατά του αυταρχισμού της εξουσίας.

-Αντιθέτως, η λαϊκή εξέγερση που κατέληξε στην εισβολή στο Καπιτώλιο χαρακτηρίστηκε «πραξικόπημα». Τι είναι, άραγε, πραξικόπημα; Η αλλοίωση του αποτελέσματος μιας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου «πλανητάρχη», ή, όπως αναφέρεται τις τελευταίες ώρες, η αντίδραση των πολιτών στην παραχάραξη της λαϊκής ετυμηγορίας; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα της νομιμότητας των εκλογών, για να αποκατασταθεί η ηρεμία στον αμερικανικό λαό; Γιατί βιάζονται ορισμένοι να επικυρώσουν το αποτέλεσμα;

-Ο Ντ. Τραμπ δεν είναι αρεστός στα συστημικά Μέσα μαζικής εξαπάτησης, με τα οποία συγκρούστηκε μετωπικά, ούτε στους «παραδοσιακούς» ρεπουμπλικάνους. Προφανώς, δεν είναι αρεστός στο Διευθυντήριο που εγκατέστησε την δικτατορία της παγκοσμιοποίησης (είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε: “America first”), η οποία έχει υποβάλλει τους λαούς στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση. Ο αμερικανικός λαός επιθυμεί να ξαναζήσει σε μία ισχυρή χώρα και ο Ντ. Τραμπ υποσχέθηκε να ανορθώσει το αμερικανικό έθνος. Ο Τζ. Μπάιντεν θεωρείται μετριοπαθής, καθωσπρέπει και άνθρωπος του Διευθυντηρίου.

-Δεν είναι τυχαίο ότι, οι πρώτες ανακοινώσεις ανησυχίας, για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α., έγιναν από τον γραμματέα του ΝΑΤΟ και εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Τουρκίας. Επί προεδρίας Ντ. Τραμπ το ΝΑΤΟ βρέθηκε στη χειρότερη περίοδο, λόγω της έλλειψης στήριξης από την κυβέρνηση Τραμπ. Επίσης, η Γερμανία ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σύρεται πίσω από τις αποφάσεις του εκάστοτε «πλανητάρχη», ενώ η σχέση μεταξύ Ντ. Τραμπ και Α. Μέρκελ δεν ήταν καθόλου καλή. Όσον αφορά την Τουρκία, έχει σοβαρό λόγο να επιθυμεί την άμεση απομάκρυνση του Ντ. Τραμπ από την προεδρία των Η.Π.Α. Η σύσφιξη της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής σχέσης μεταξύ Η.Π.Α.-Ελλάδας, αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου της περιφερειακής δύναμης στα Βαλκάνια, την ανατολική Μεσόγειο και τον μουσουλμανικό κόσμο.

-Η εξέγερση των Αμερικανών πολιτών είναι μία ρωγμή στη δικτατορία της παγκοσμιοποίησης. Θα φανεί αν το Διευθυντήριο ξεπεράσει τον αιφνιδιασμό και θα καταφέρει να καταπνίξει την εξέγερση αυτή. Όσον αφορά την έγκριτη δημόσια τηλεόραση και τα άλλα συστημικά Μέσα μαζικής εξαπάτησης, «δίνουν τα ρέστα τους», πάλι, εναντίον των εισβολέων και του Ντ. Τραμπ, όταν «έριξαν μαύρο» στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις, κατά της υπογραφής, από την ελληνική κυβέρνηση, της εθνικής μειοδοσίας στις Πρέσπες.


1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.