Με δυναμικό τρόπο (πεζοπορίες, αναρριχήσεις και ψηλές κορυφές), όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, έκλεισε η καλοκαιρινή περίοδος αναβάσεων για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Στις 15 Ιουλίου 2018, δύο ομάδες ανέβηκαν στον Όλυμπο, η μία από τη δύσκολη διαδρομή «Γομαροστάλι», ενώ η δεύτερη ακολούθησε την κανονική πορεία της Πετρόστρουγκας. Η διανυκτέρευση έγινε στο καταφύγιο του Αποστολίδη και την επομένη ημέρα, πραγματοποιήθηκε ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα, στα 2.918 μέτρα.

Στις 4 και 5 Αυγούστου 2018, δέκα ορειβάτες ανέβηκαν σε τέσσερις κορυφές του Πιρίν της Βουλγαρίας, την Vihren, που με τα 2.914 μέτρα είναι λίγο χαμηλότερη από τον Μύτικα του Ολύμπου και τρίτη υψηλότερη των Βαλκανίων, την Polezan (2.852μ.), την Muratov (2.669μ.) και την Bezbog (2.653μ.).

Παράλληλα, μία τριμελής ομάδα του συλλόγου, πραγματοποίησε στα Βαρδούσια της ορεινής Φωκίδας τη διάσχιση της κορυφογραμμής Πλάκας–Πυραμίδας (2.348μ.), μία ανάβαση που παρουσιάζει πολλές τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί αναρριχητικές ικανότητες, αλλά θεωρείται από τις πιο κλασικές, όμορφες και αισθητικές διαδρομές στα ελληνικά βουνά.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο του Αυγούστου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.