Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού Καβάλας: Καταργούνται τμήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού

0

Κριτική στην υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γιατί επιτρέπει τις συμπτύξεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες, ασκεί η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Νομού Καβάλας, που απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Ενάμισι μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, το Υπουργείο παιδείας προχωρά σε αθρόες συμπτύξεις τμημάτων, προκειμένου να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν και τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται καθημερινά, αντί να προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη των απαιτούμενων εκπαιδευτικών. Εφαρμόζοντας το «μεταρρυθμιστικό» του έργο για την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», καλεί τους διευθυντές εκπαίδευσης πανελλαδικά να καταργήσουν σχολικά τμήματα, να υποβαθμίσουν σχολικές μονάδες, να μετακινήσουν εκπαιδευτικούς και να αλλάξουν το σχολικό περιβάλλον των μαθητών.

Στον Νομό Καβάλας καταργούνται τμήματα στο 2ο Λύκειο Καβάλας, στο 4ο Γυμνάσιο, στο 5ο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Κρηνίδων και στο Λύκειο Λιμένα Θάσου, με αποτέλεσμα οι μαθητές (και αυτοί που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας), να στοιβάζονται σε τμήματα των 26 και 27 ατόμων (σε λιγότερα από τα προβλεπόμενα τετραγωνικά μέτρα) και οι καθηγητές με προφορικές εντολές να μετακινούνται σε διαφορετικά σχολεία από αυτά που τοποθετήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Αυτά συμβαίνουν, ενώ επιβάλλεται η τήρηση αποστάσεων και η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, καθώς ο Νομός μας εδώ και έναν μήνα βρίσκεται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη κι ενώ παραβιάζονται οι προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει για την αναλογία τετραγωνικών ανά μαθητή.

Το Υπουργείο και η υπουργός Κεραμέως υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποσυντονίζουν τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου, προκαλούν τεράστια εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών και θυσιάζουν την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας στον βωμό της αυθαιρεσίας και του κέρδους. Η πολιτική αυτή είναι υγειονομικά επικίνδυνη, παιδαγωγικά απαράδεκτη και ηθικά ανάλγητη. Απαιτούμε το Υπουργείο και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

-να διατηρήσουν τον αριθμό των τμημάτων ως είχε -και όπως τον ενέκριναν- κατά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους

-να προχωρήσουν στην άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών, για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία του Νομού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.