Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας: «Δεν δεχόμαστε να είμαστε τα αντικείμενα του πολιτικού τζόγου της κ. Κεραμέως»

0

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Νομού Καβάλας, αφού εκφράζει την αντίθεσή της στην επαναλειτουργία των σχολείων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, καταθέτει ορισμένα αιτήματα για την ομαλή λειτουργία της ζωντανής εκπαίδευσης. Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής: «Είναι πλέον προφανές, ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου παιδείας, σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, διακυβεύει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους. Το Υπουργείο παιδείας τζογάρει με τις ζωές μας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε τα αντικείμενα του πολιτικού τζόγου της κ. Κεραμέως.

Υπενθυμίζουμε ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2020, η Ο.Λ.Μ.Ε. και η Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας έχουμε υποβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ανοιχτά σχολεία (πάγιο αίτημά μας). Καμία από τις προτάσεις μας δεν εισακούστηκε. Εν όψει της υπερβολικής αύξησης των κρουσμάτων covid και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, προτείναμε παράταση διακοπών για χρονικό διάστημα μιας, ή δύο εβδομάδων, μέχρι να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας και ανάλογη παράταση του σχολικού έτους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην περίπτωση που το Υπουργείο επιμένει στην λειτουργία των σχολείων από την 10η Ιανουαρίου 2022, θεωρούμε επιβεβλημένο να ισχύσουν τα παρακάτω: α) κλείσιμο τμήματος με 3+1 μαθητές/τριες που νοσούν και αναλογικό κλείσιμο σχολείου, β) μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και ακύρωση της σύμπτυξης τμημάτων όπου αυτή έχει πραγματοποιηθεί, γ) άδειες για εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και άμεση πλήρωση των κενών που θα προκύψουν, δ) παράταση άδειας νοσούντων εκπαιδευτικών λόγω covid πέραν των πέντε ημερών, εάν απαιτείται και κάλυψη των διδακτικών ωρών με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ε) διασφάλιση γονικών αδειών για τους εργαζόμενους γονείς των νοσούντων μαθητών και στις περιπτώσεις κλεισίματος τμημάτων, ή σχολείων.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι, δεν επιτρέπεται η διενέργεια self-test μαθητών με ευθύνη των εκπαιδευτικών, γιατί ως ιατρική πράξη εμπεριέχει νομικές ευθύνες και επισείει νομικές συνέπειες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.