-Σε φαρμακείο της Καβάλας γίνεται έλεγχος ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού covid-19 (rapid test) με 5 ευρώ, αντί για 10 ευρώ που ισχύει στα άλλα φαρμακεία. Η πρόεδρος των φαρμακοποιών, Σίσσυ Ρακιντζή, δήλωσε ότι δεν είναι παράνομη η ενέργεια αυτή, αλλά παραβιάζει την συναδελφικότητα. Γιατί, Σίσσυ μου, δεν «πουλάνε» και οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί το τεστ με την ίδια τιμή, ή ακόμα χαμηλότερη; Πόσο κοστίζει στον φαρμακοποιό η προμήθεια των τεστ; Θα υπάρχει, είμαι σίγουρος, χαμηλό κόστος αγοράς λόγω της μαζικής προμήθειας. Γιατί, λοιπόν, να μην πωλούνται φθηνότερα, ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες που υποβάλλονται σε συχνό έλεγχο; Ειδικά μετά την 6η Νοεμβρίου 2021, που οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να κάνουν δύο φορές τεστ εβδομαδιαίως, ενώ οι πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι χρειάζονται το τεστ για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

-Άλλωστε, ο στόχος των συχνών και μαζικών ελέγχων στον γενικό πληθυσμό, είναι η έγκαιρη διάγνωση του ιού και ως εκ τούτου, ο περιορισμός της διασποράς του στην κοινότητα. Το τεστ, επομένως, είναι ένα προληπτικό μέτρο και όχι «φάρμακο» για να παρέχεται με τιμή δέκα (10) ευρώ.

-Καλώ, λοιπόν, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας να πρωτοπορήσει και να μειώσει, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, την τιμή των τεστ, ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, που έχουν να αντιμετωπίσουν και το κύμα των ανατιμήσεων στα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια, τα τρόφιμα, εκτός από το (νέο) κύμα της πανδημίας. Ας δείξει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, Σίσσυ μου, την κοινωνική ευαισθησία του και μη φοβάσαι, δεν θα βγούνε ζημιωμένοι οι φαρμακοποιοί.

-Συγχαίρω τον φαρμακοποιό που αφουγκράστηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και μείωσε την τιμή διάθεσης του τεστ, χωρίς να απεμπολήσει το θεμιτό κέρδος για την επιχείρησή του. Αν και το κέρδος πρέπει να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα όταν ζούμε μία έκτακτη απειλή για την δημόσια υγεία, όπως είναι η πανδημία. Σε τελική ανάλυση, γιατί δεν πληρώνουν οι πολίτες και το εμβόλιο, που είναι κι αυτό ένα προληπτικό μέτρο;


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.