Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατόπιν επικοινωνίας με τοπικούς φορείς απέστειλε στον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου επιστολή, για προβληματισμούς που διατυπώνονται ως προς την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας εντός και εκτός των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Απάντηση στους προβληματισμούς δίνει η Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030, την οποία συνυπογράφουν το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, το Υπουργείο υγείας και το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου. Στη συγκεκριμένη (Κ.Υ.Α.) προβλέπεται περιορισμός των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα κέντρα όλης της επικράτειας. Πιο συγκεκριμένα, «καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00, δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών, ή ομάδων των διαμενόντων στα Κ.Υ.Τ., να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα». Επίσης, εντός της περιμέτρου των Κ.Υ.Τ. αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορονοϊού και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των Κ.Υ.Τ., ενώ διευκρινίζεται πως η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι υπεύθυνη για την τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στην Κ.Υ.Α.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.