Ευχές στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων από την Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. και τον σύνδεσμο εκπαιδευτικών φροντιστών Νομού Καβάλας

0

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προγραμματίστηκαν οι ακόλουθες λατρευτικές συνάξεις:

-Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 7, θα γίνει ιερά Παράκληση για την μαθητιώσα νεολαία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καβάλας.

-Το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 και ώρα 7, θα γίνει Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας, για τον φωτισμό και την πνευματική ενίσχυση των διαγωνιζομένων.

«Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι της ζωής των παιδιών μας, είμεθα όλοι μαζί τους με την παρακλητική προσευχή μας και το πατρικό ενδιαφέρον μας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τις ιδιαίτερες ιερές ακολουθίες της λατρευτικής ζωής της μητέρας μας Εκκλησίας. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι, η κατά Θεόν προκοπή και η πρόοδος των παιδιών μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, ο σύνδεσμος εκπαιδευτικών φροντιστών Νομού Καβάλας απευθύνει στους υποψήφιους και στις υποψήφιες το ακόλουθο μήνυμα: «Αγαπητά μας παιδιά, έχοντας διανύσει την πιο ιδιαίτερη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, καλείστε από την Δευτέρα να διεκδικήσετε την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Γνωρίζουμε καλά και συναισθανόμαστε την ένταση και την αγωνία των στιγμών αυτών. Συναισθήματα ανθρώπινα και πολύ φυσιολογικά. Η υπομονή και η υπευθυνότητα που επιδείξατε στην δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε, η συνέχιση της προσπάθειάς σας σε ένα τόσο ρευστό και αγχώδες περιβάλλον, αποτελούν ήδη μία σημαντική κατάκτηση για εσάς. Σας καλούμε, λοιπόν, με την ίδια υπομονή και αξιοπρέπεια να διαγωνιστείτε στις εξετάσεις σας και να παραμείνετε μαχητικοί και εστιασμένοι στην προσπάθειά σας μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Να γνωρίζετε ότι, το χαμόγελό σας, η αισιοδοξία και η ψυχραιμία σας, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σας στην μάχη αυτή, μαζί με την αγάπη και τις ευχές των οικογενειών σας και των δασκάλων σας. Έχετε δε, υπόψη σας ότι η εποχή μας προσφέρει περισσότερες από ποτέ ευκαιρίες και εναλλακτικές διαδρομές για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Ευχόμαστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσπάθειές σας και να αποτελέσει την αρχή ενός καινούριου, δημιουργικού και ιδιαίτερα συναρπαστικού κεφαλαίου του βιβλίου της ζωής σας. «Μοχθείν ανάγκη τους θέλοντας ευτυχείν» (είναι ανάγκη να κοπιάζουν και να μοχθούν αυτοί που θέλουν να ευτυχούν στη ζωή), είπε ο Ευριπίδης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.