Ευχές και ελπίδες από τη νέα Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

0

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, με νέο πρόεδρο τον … παλιό, αλλά δοκιμασμένο Θανάση Αθανασίου. Στους συνεργάτες του που εξελέγησαν στο Δ.Σ. υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα, όπως ο Τάσος Κοϊμτζίδης που εξελέγη Αντιπρόεδρος, ο Θανάσης Πατσάκας, που εξελέγη Γενικός Γραμματέας και ο Βασίλης Αργυρίου που εξελέγη Ταμίας. Νομίζουμε ότι η ομάδα είναι πολύ καλή και ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι θα αγωνιστεί πρωτίστως, βεβαίως, για τα συμφέροντα των συναδέλφων τους, αλλά περιμένουμε να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και για ζητήματα θεσμικά, που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της ίδιας της δικαιοσύνης και κυρίως με την προάσπιση του δικαιώματος των ανθρώπων που προσφεύγουν στα δικαστήρια, για γρήγορες και δίκαιες αποφάσεις, χωρίς ταλαιπωρία.

Εμείς ποτέ δεν είδαμε τους δικαστές, ως γραφειοκράτες που απλώς ερμηνεύουν και εκτελούν τους νόμους, χωρίς έκφραση στις αποφάσεις της προσωπικής τους κρίσης, γιατί τότε, θα μας αρκούσαν κάποιοι απλοί εξειδικευμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πάντα θεωρούσαμε ότι υπάρχουν οι δικαστές για να διαψεύδουν τον αρχαίο δραματουργικό αφορισμό για τον Κρίτωνα, «κρίμα κριτής να κρίνει δίχως κρίση». Ο ρόλος των δικηγόρων, είναι επίσης πολύ σοβαρός και πρώτο τους κριτήριο στο λειτούργημά τους δεν μπορεί να είναι η ώθηση σε πολύχρονες δικαστικές περιπέτειες των πελατών τους, με μόνο στόχο το μεγαλύτερο κέρδος, αλλά η ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, με την παρουσίαση των νόμων που οδηγούν στην σωστή κρίση των δικαστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.