-Μεταφέρω δήλωση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και τέως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής, σε ραδιοφωνικό σταθμό, την οποία δεν αμφισβητώ ότι έκανε. Είπε ότι: «Ο βασικός μας στόχος είναι, να αποτρέψουμε την επανεκλογή Μουριάδη, γιατί αυτό θα σημαίνει την πλήρη υποβάθμιση του Δήμου μας».

-Εγώ ξέρω, καρντάσια, ότι στις συντεταγμένες και δημοκρατικές κοινωνίες, όπως είναι η Ελλάδα και ο Δήμος Καβάλας, κυρίαρχη είναι η λαϊκή βούληση. Και όχι η βούληση των υποψηφίων αιρετών. Ο λαός έχει την δυνατότητα σε τακτά διαστήματα, κάθε τέσσερα έτη, να επιλέγει είτε την κυβέρνηση της χώρας, είτε την διοίκηση της Περιφέρειας και του Δήμου όπου κατοικεί.

-Για να κάνει την επιλογή αυτή, θα αξιολογήσει το έργο των κυβερνώντων την χώρα και των διοικούντων την Περιφέρεια και τον Δήμο, θα ακούσει τις προτάσεις των διεκδικητών της διακυβέρνησης και της διοίκησης και θα διαμορφώσει την προσωπική του άποψη. Την οποία θα εκφράσει, την ημέρα των εκλογών, στην κάλπη.

-Η δική μου άποψη, καρντάσια, είναι, ότι όσο χαμηλότερο ποσοστό πολιτών πηγαίνει στην κάλπη, τόσο πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα έχουν εκείνοι που κάνουν προεκλογικά σχέδια, όπως αυτοί που επιθυμούν να μην επανεκλεγεί ο Θίοντορ δήμαρχος Καβάλας. Ο Χ. Κουφατζής, στην ουσία, πρότεινε να γίνει μία πολιτική συμμαχία για την ανατροπή του Θίοντορ, όπως συνέβη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στον β΄ γύρο, αλλά για να εκλεγεί δήμαρχος ο Θίοντορ!

-Να θυμίσω ότι, στον β΄ γύρο των εκλογών στον Δήμο Καβάλας, το ποσοστό συμμετοχής ήταν σχεδόν 41%, δηλαδή μόνο οι τέσσερις στους δέκα Καβαλιώτες, με δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν για να επιλέξουν δήμαρχο! Εάν το ποσοστό συμμετοχής ήταν υψηλότερο και υπερέβαινε το 70%, είναι βέβαιο πως το σχέδιο εκείνων που συμμάχησαν πολιτικά για να εκλεγεί ο Θίοντορ, γιατί υπήρξε πολιτική συμμαχία, θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί.

-Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, επομένως, οι πολίτες για κάθε επόμενη εκλογική διαδικασία, είτε εθνικών, είτε εκλογών στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, ότι η υψηλή αποχή έχει φέρει το κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους στο χείλος της διάλυσης!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.