Ετήσια γενική συνέλευση των μελών του «Θεάτρου των Πολιτών»

0

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και στη αίθουσα εκδηλώσεων, η γενική συνέλευση των μελών του «Θεάτρου των Πολιτών» κι ακολούθησαν αρχαιρεσίες. Ανακοινώθηκε ο απολογισμός των δύο χρόνων της θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Η πρόεδρος, Στέλλα Φουρναράκη, στην εισήγησή της, είπε τα εξής: «Δράσεις διαρκείς από τις ομάδες του «Θεάτρου των Πολιτών», με κορύφωση την πρώτη θεατρική κατασκήνωση, που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στη Θάσο, από 22 έως 29 Αυγούστου 2015. Συμμετείχαν είκοσι πέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί από τις τριάντα εννέα αιτήσεις που κατατέθηκαν. Η εφαρμογή, όμως, του capital control εμπόδισε την ομαλή διαδικασία και αρκετοί ενδιαφερόμενοι, δεν κατάφεραν να χαρούν τις εκδηλώσεις και το ποικίλο όφελος της κατασκήνωσης. Ήταν στόχος αρχικός του «Θεάτρου των Πολιτών» και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον υλοποιήσαμε. Ήδη, σχεδιάζουμε τις λεπτομέρειες της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου. Το φεστιβάλ του «Θεάτρου των Πολιτών», με τίτλο «Πόλις Θέατρο», έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, με συμμετοχή ομάδων από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας. Στο θεσμό του Δήμου Καβάλας «Το δικό μας θέατρο», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, επίσης για τρίτη χρονιά στο «Αντιγόνη Βαλάκου», πήραν μέρος και οι ομάδες-μέλη του «Θεάτρου των Πολιτών». Το συγκεκριμένο φεστιβάλ παρακολούθησε πλήθος Καβαλιωτών και με δεδομένο την πληρότητα της αίθουσας σε κάθε παράσταση, θεωρήθηκε απόλυτα πετυχημένο. Ανακοινώνω ότι, το «Θέατρο των Πολιτών» έχει περεταίρω στόχο την προώθηση πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας, αλλά και άλλων περιοχών. Στο μεταξύ, φιλοξενήσαμε παραστάσεις από ομάδες άλλων πόλεων. Ήδη, για το φεστιβάλ «Πόλις Θέατρο» του 2016 μιλάμε με ομάδες από Ξάνθη, Δράμα, Θάσο, Χρυσούπολη, Νέα Πέραμο, Ελευθερούπολη και Αιτωλικό, που εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν μέρος. Τα τοπικά ερασιτεχνικά σχήματα θα κληθούν πολύ νωρίς, όπως και οι ίδιοι ζήτησαν, για να οργανώσουμε από κοινού το νέο φεστιβάλ, το οποίο προσδοκούμε να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και πλουσιότερο σε παραστάσεις, από τα προηγούμενα».

Μετά την εισήγηση της προέδρου, ακολούθησε οικονομικός απολογισμός από την οικονομική επιτροπή. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, ο οποίος μίλησε για αμέριστη συμπαράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην κάθε δραστηριότητα του «Θεάτρου των Πολιτών», για την προσωπική του διάθεση να σταθεί στο πλευρό των ερασιτεχνικών ομάδων, για την εξυπηρέτηση-βοήθεια σε φροντιστηριακό υλικό για τις παραστάσεις, με τη διάθεση του βεστιαρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του σκηνικού υλικού που «λιμνάζει» στις αποθήκες του Δήμου και, μάλιστα, δέχτηκε τη βοήθεια των μελών του «Θεάτρου των Πολιτών» στη λεπτομερή καταγραφή του υλικού, την αξιολόγησή του, την τακτοποίησή του, τη συντήρησή του και τη φροντίδα, που εδώ και χρόνια έλλειπε παντελώς από τις εν λόγω αποθήκες.

Παράλληλα, ο Π. Πετρόπουλος υποσχέθηκε στη διαμεσολάβησή του στη δημοτική αρχή, ώστε να παραχωρηθεί προς χρήση στο «Θέατρο των Πολιτών» δημοτικός χώρος για τις ανάγκες προβών, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στην πόλη. Συμπλήρωσε δε, ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ανάμεσα στις υποχρεώσεις του, είναι και αυτή της στήριξης του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού. Στη συνέχεια διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εκλέχθηκαν οι εξής: ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΡΜΑΤΖΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΛΗΣ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΑΤΖΟΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε. ΚΑΓΙΑΣΑΣ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ. Συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος: Στέλλα Φουρναράκη, γραμματέας: Δημήτρης Καγιάσας, ταμίας: Νίκος Σπυρέλης και οι υπόλοιποι μέλη.

ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.