Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανακοινώθηκε ότι, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 14:00, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, για έκθεση σε κίνδυνο, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, για να επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Στην διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, για την οποία ήταν ενήμερη η οικεία εισαγγελική Αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων της ENERGEAN στην Καβάλα, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου εκατόν είκοσι (120) εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδονών. Επιπλέον, προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου, το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και την δημόσια υγεία.

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή. Συνακόλουθα, πενήντα (50) περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Στην διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός, ή εργαζόμενος. Η πύλη, το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στην διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων. Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.