Ο Ερασιτέχνης Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» πήρε θέση, για τη συζήτηση που γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την εμπλοκή αλλοδαπού επιχειρηματία στην μετοχική σύνθεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» 1965. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα: «Εδώ και χρόνια, όλοι παλεύαμε, για να ανεβεί σε επαγγελματική κατηγορία η αγαπημένη μας ομάδα, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος, οικονομικά ισχυρός, για να μπορέσει, επιτέλους, να αποκτήσει προοπτική και στέρεες βάσεις. Οι πιθανότητες για να βρεθεί ξέραμε πως ήταν ελάχιστες. Κι όμως, τελικά βρέθηκε, όχι απλά ένας οικονομικά ισχυρός, αλλά κάποιος με 250.000.000$ περιουσία (με βάση έγκυρες οικονομικές εφημερίδες), που ο οικονομικός κολοσσός Ernst & Young χαρακτήρισε το 2015 ως έναν από τους επιχειρηματίες της χρονιάς! Οι προοπτικές, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον Νομό μας, είναι πολύ μεγάλες και θα είναι μεγάλο κρίμα, να χάσουμε την ευκαιρία και να κοιτάμε, πάλι, με τα κιάλια αν ο ίδιος αποκτήσει άλλη ομάδα.

Η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών, σαφώς και είναι σχετικά χρονοβόρα, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικό πρόβλημα, μιας και υπάρχουν και τα προσύμφωνα-μνημόνια συνεργασίας. Άλλωστε, μέχρι χθες, η Π.Α.Ε. διαβεβαίωνε ότι δεν έχει κάτι γραπτό στα χέρια της και δεν αναφέρθηκε ποτέ στις συζητήσεις, ότι το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη. Αυτό το θέμα δεν προβλημάτισε ποτέ, ούτε καν όταν οι ίδιοι τους ανακάλυψαν και ενδιαφέρον Αυστραλού επιχειρηματία.

Είναι λάθος, λοιπόν, τα συγκεκριμένα επιχειρήματα, είναι λάθος μεγάλο, να καλεί η Π.Α.Ε. τον ενδιαφερόμενο να αρχίσει διαδικασία έγκρισης στην Ε.Ε.Α., κάτι που ως γνωστό δεν μπορεί να γίνει χωρίς έγγραφο συμφωνίας απόκτησης των μετοχών. Όπως επίσης, είναι λάθος να αναφέρεται στο χθεσινό δελτίο Τύπου της Π.Α.Ε., ότι έγινε γενική συνέλευση μετόχων και ξεκαθαρίζουμε ότι, δεν κληθήκαμε σε καμία εξ’ αυτών έως τώρα και με μονομερή απόφαση της, δεν έχουμε εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ.!

Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με μόνο γνώμονα το καλό της ιστορικής μας ομάδας και υπό το φόβο να χαθεί μία ιστορική ευκαιρία, για την οποία όλοι θα μετανιώσουμε. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους δημόσιους φορείς, που διαχρονικά στηρίζουν την ομάδα και γνωρίζουν το βεληνεκές του επιχειρηματία, να πάρουν θέση.

Κάνουμε έκκληση στον κύριο Haditaghi, να μην αποσύρει το ενδιαφέρον του, να μη στραφεί αλλού και να καταθέσει άμεσα πρόταση, για την απόκτηση των μετοχών της Π.Α.Ε. μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 240.000€, που θα ολοκληρωθεί με το τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε, άλλωστε, να πιστεύουμε ότι, όταν παίρνεις αποφάσεις «καρδιάς», τότε δεν πουλάς, αλλά προσφέρεις τις υφιστάμενες μετοχές».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.