Με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα ετών λειτουργίας της δημοτικής αγοράς Καβάλας (1992-2022), ο Δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια» διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας. Στόχοι του διαγωνισμού, όπως είπε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, είναι η παροχή κίνητρου σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και μέσα από αυτή, να αναδείξουν ιδιαίτερες αποτυπώσεις της δημοτικής αγοράς, καθώς και την σύνδεση αυτής με την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ανέφερε ότι, για πρώτη φορά, η κοινωφελής επιχείρηση υλοποιεί έναν διαγωνισμού φωτογραφίας με τρίμηνη διάρκεια, που έχει στόχο να αναδείξει την διεισδυτική ματιά επαγγελματιών και ερασιτεχνικών φωτογράφων. Επίσης, συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες, για να εκφραστούν καλλιτεχνικά σε ένα κτήριο με πλούσια ιστορία στο εμπορικό και οικονομικό περιβάλλον, που βρίσκεται στην καρδιάς της πόλης.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού φωτογραφίας, Γιώργος Μυτιληνός, αναφέρθηκε στους όρους που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη και σημείωσε ότι, είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πτυχών του σημαντικού κτηρίου. Συνέστησε στους συμμετέχοντες, να εξαντλήσουν την έμπνευσή τους και να δούνε αυτό που «κρύβεται» πίσω από το κτήριο της δημοτικής αγοράς, μέσα από την προσωπική, φωτογραφική τους αντίληψη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη της «Δημωφέλεια», για την υλοποίηση του διαγωνισμού φωτογραφίας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που παίζει η δημοτική αγορά, όλα αυτά τα έτη, ως σύγχρονο τοπόσημο.

Τέλος, ο διευθυντής ακίνητης περιουσίας και λοιπών δραστηριοτήτων της επιχείρησης, Αλέξης Βρεττός, επεσήμανε ότι το κτήριο της δημοτικής αγοράς μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς μέσα από την καθημερινότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μέσα σ’ αυτό και των επισκεπτών, μπορούν να προκύψουν ιδιαίτερες φωτογραφικές λήψεις. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 15 Ιουλίου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.