Τα έργα ύδρευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά έργα υποδομής, διότι αφορούν στη διαχείριση του πολύτιμου φυσικού αγαθού, που είναι το νερό. Με τα έργα αυτά, επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα, αλλά και η ποσότητα, του πόσιμου νερού. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Παγγαίου, Πάρης Γρηγοριάδης, στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών τη θερινή περίοδο υπάρχει ανάγκη για 11.000 κυβικά μέτρα νερού σε ημερήσια βάση.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, παρουσίασε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης τα εγκεκριμένα έργα ύδρευσης στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Πρόκειται για επτά έργα (3 στον Δήμο Θάσου και από 2 στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου), τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 11,5 εκατομμύρια ευρώ. «Η διοίκηση της Περιφέρειας έκανε πράξη τη δέσμευση και αξιοποίησε τα χρήματα για να γίνουν τα έργα αυτά, που είναι έργα πνοής. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τις Δ.Ε.Υ.Α. και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι έως τη λήξη της θητείας μας», δήλωσε. Οι πρόεδροι των Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης και Παγγαίου, Π. Γρηγοριάδης, ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για το ενδιαφέρον, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, για τη συνεργασία και ευχήθηκαν να ενταχθούν κι άλλα τέτοια έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.