Οι επαγγελματίες που υπέγραψαν το καταστατικό, εκατόν είκοσι στον αριθμό, ευελπιστούν ότι το νέο εγχείρημα για την ίδρυση ενός διευρυμένου συλλόγου στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, θα έχει καλύτερη τύχη σε σχέση με εκείνο που έγινε το έτος 2013. Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα επαναλειτουργίας του συλλόγου που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970, με τη συμμετοχή, κυρίως, των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των βιοτεχνών. Σ’ αυτούς, τώρα, θα προστεθούν και οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων, με τους οποίους γίνεται συζήτηση για συνεργασία. Έτσι, ο αριθμός των μελών θα υπερβεί τα διακόσια.

Αφού ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την ίδρυση του συλλόγου, με την έγκριση του καταστατικού από το Πρωτοδικείο, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) Νομού Καβάλας, ο πρώτος στόχος της διοίκησης που θα εκλεγεί, είναι η συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ενισχυθεί η τουριστική προβολή της περιοχής. Η πανδημία του κορονοϊού Covid-19 έχει δημιουργήσει μία «ανασφάλεια» στους επαγγελματίες και περισσότερο σ’ αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό, που ζητούν τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης, για να «πατήσουν» δυνατά στα πόδια τους, πάλι και να ξεπεράσουν το νέο «σοκ» για την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.