Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έδωσε δυναμικά το «παρών» στη διεθνή έκθεση FRUIT LOGISTICA 2020, για την εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τη σήμανση και τη συσκευασία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin του Βερολίνου. Η συμμετοχή της Περιφέρειας, αναφέρει δελτίο Τύπου, αποτέλεσε μία ακόμα δυναμική προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων τους, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι, όχι μόνο ο διεθνής χαρακτήρας, αλλά και ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου.

Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί από τις Ενώσεις Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Δράμας, Ξάνθης, Α.Σ. ΣΠΑΡΑΓΓΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ASSOS, ΥΑΚΑ ΙΚΕ, ΑΛΚΥΩΝ ΦΡΟΥΤΑ, ΓΚΟΥΣΤΕΡΑ Α.Ε., Delta Spar Καβάλας, ΑΓΙΑΣΜΑ Α.Ε. Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δειγματίσουν τα προϊόντα τους, να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους και μέσω των b2b συναντήσεων, να συναντήσουν επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο, να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες και να συνάψουν συμφωνίες. Το περίπτερο της Περιφέρειας έγινε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, που γνώρισαν τα ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτισμικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν: ο Γιώργος Ζιμπίδης, αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας, ο Ανδρέας Καραγιώργης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενούς τομέα και υπηρεσιακοί παράγοντες, που στήριξαν την παρουσία των τοπικών επιχειρηματιών και τόνισαν ότι, η συνεργασία των φορέων με τις παραγωγικές τάξεις, όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής, αποτελεί κοινό στόχο ανάπτυξης.

Το περίπτερο επισκέφθηκε ο υφυπουργός οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες και ενημερώθηκε για τα ξεχωριστά προϊόντα τους. Η έκθεση FRUIT LOGISTICA 2020 αποτελεί τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα, να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα παροχών και προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως και την κατανάλωση και να αξιοποιήσουν πλήρως το επιχειρηματικό δυναμικό τους. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 3.200 εκθέτες από 130 χώρες και την επισκέφθηκαν πάνω από 78.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι. Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα συνεχίσει να στηρίζει την προβολή του αγροδιατροφικού τομέα πιστεύοντας ότι με τη συνεργασία, την ποιότητα και την εντοπιότητα, υπηρετεί τον στόχο για μία βιώσιμη και πράσινη Περιφέρεια.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.