Ο Γεώργιος Δημητρακάκης, πρώην διευθυντής Γυμνασίου και Λυκείου, κάτοικος Αντιφιλίππων Δήμου Παγγαίου, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή, η οποία απευθύνεται προς τον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Επικοινωνώ για να σας εκφράσω το παράπονό μου, για τη διπρόσωπη πολιτική της πορείας μας για το Μακεδονικό ζήτημα.

Κύριε πρόεδρε, από τότε που ήσασταν στα σπάργανα της εισόδου της πολιτικής σας σταδιοδρομίας στη Νέα Δημοκρατία, σαν μέλος κυβέρνησης της Ν.Δ. και την τωρινή, σαν αξιότιμος πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, παράκληση: «αναπολήσετε το παρελθόν».

Τότε, σαν διευθυντής Λυκείου, τη δεκαετία του 1990, μας δίνανε στα σχολεία κατευθυντήριες διατεταγμένες γραμμές από το ΥΠΕΠΘ, να στέλνουν οι μαθητές καταγγελτικές επιστολές στις πρεσβείες όλων των χωρών που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας! Τώρα, ακόμα ο πολυπληθής λαός, μέσα σε αυτούς και η τότε νεολαία, είναι προσηλωμένοι στη ιστορία που γαλουχήθηκε με τα τότε ιδανικά και αξίες, πιστεύω ακράδαντα δεν έχουμε το δικαίωμα να προδώσουμε τα παιδιά μας και τις αξίες που τους διδάξαμε!

Γνωστό το ότι ο κάθε πρόεδρος Δημοκρατίας πρέπει να ακολουθεί πολιτική σταθερή των συμφερόντων της χώρας και της ιστορίας της, κάτι που τα τελευταία χρόνια, μας έφεραν σε διλλήματα πολλοί για το: «ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα!», «ποια τα συμφέροντα της χώρας, ποιοι (αν) είναι οι προδότες!» και πόσα άλλα!

Παράκληση κ. πρόεδρε, πριν υπογράψετε ας έχετε στο πίσω μέρος της κεφαλής σας, το δάκρυ του αειμνήστου Μακεδόνα προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, για το ότι: «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», που στέγνωσε την ψυχή του για να κυβερνήσει τον τόπο γι’ αυτό και καταξιώθηκε σαν εθνάρχης, τον οποίο επικαλεστήκατε πάμπολλες φορές και υπηρετήσατε σαν εκπρόσωπος τις ιδέες του!

Σας ευχαριστώ!

Με τιμή,

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην Δντής Γυμνασίου και Λυκείου

Αντιφίλιπποι Καβάλας


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.