Μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο αύξησε τις πιστώσεις για τη στήριξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αναφέρει δελτίο Τύπου, το Υπουργείο, αρχικά, ενέκρινε πίστωση 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό δεν αρκούσε, για να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους γεωργούς.

Αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης της μικρής αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, ο Χρ. Μέτιος ζήτησε από τον Μάκη Βορίδη την αύξηση της πίστωσης για την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και το αίτημα έγινε δεκτό. Με τον τρόπο αυτό, 665 μικροί καλλιεργητές με χαμηλά εισοδήματα θα ενισχυθούν οικονομικά, προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και για να παραμείνουν στον τόπο τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.