Επαφές για την ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Νομό Καβάλας

0

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος Σωτήρης Κορέλας, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. Συζητήθηκαν, ακόμα, όλα τα θέματα που χειρίζεται η Π.Υ. Καβάλας με έμφαση στη δασοπροστασία.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του διοικητή όλο το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, για τις υπηρεσίες που διαχρονικά προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στο φυσικό περιβάλλον του Νομού, αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά στο Χαλκερό και τη Λιμνιά.

Επίσης, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) και αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 σύσκεψη φορέων για θέματα πυροπροστασίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Α.Μ.-Θ., Κ. Χουβαρδάς, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας, Στ. Κιβράκης, οι διοικητές των Π.Υ. Καβάλας, Ελευθερούπολης και Νέστου, εκπρόσωπος της 20ης ΤΘ Μεραρχίας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών, οι δασάρχες Καβάλας και Θάσου, εκπρόσωποι των Δήμων Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου, Νέστου και ο προϊστάμενος της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Καβάλας.

Ο Θ. Μαρκόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέπτυξαν τα θέματα που τους απασχολούν, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του δασικού οδικού δικτύου, όπου αναδείχτηκαν οι ενέργειες και εργασίες που απομένει να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη ετοιμότητα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

Οι ανωτέρω συσκέψεις οργανώνονται στο πλαίσιο των εντολών του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, για την κατά το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των οργάνων Πολιτικής Προστασίας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων από πυρκαγιές σε όλη την Περιφέρεια.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.