Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με την εταιρεία Onderstepoort Biological Products SOC Ltd South Africa, με θέμα: «Χαρακτηριστικά του εμβολίου και εμβολιασμός κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών», για την εκπαίδευση των κτηνιάτρων, αλλά και για όλους τους ενδιαφερόμενους. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κτηνίατροι της εταιρείας, της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και όλης της χώρας. Εκ μέρους της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.
Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν τα νέα επιστημονικά δεδομένα για την οζώδη δερματίτιδα, τα υπάρχοντα εμβόλια, τα χαρακτηριστικά του εμβολίου και τα δεδομένα γύρω από την ανοσοποίηση των βοοειδών. Έγινε εκτεταμένη και αναλυτική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, διατυπώθηκαν νέα δεδομένα για τον εμβολιασμό και μεταφέρθηκε η εμπειρία από τη νότιο Αφρική, μία χώρα που αρκετά χρόνια τώρα πλήττεται από τη νόσο. Το σεμινάριο είναι συνέχεια της αδιάκοπης προσπάθειας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και του περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, για τον εφοδιασμό των κτηνιάτρων με όλη τη σύγχρονη επιστημονική γνώση, για την καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο ζωικό κεφάλαιο και την οικονομία της περιοχής, αλλά και της χώρας.
Επειδή είναι σαφές πως με την οζώδη δερματίτιδα δεν έχουμε τελειώσει και με δεδομένο το γεγονός της επέκτασης της νόσου και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία, Κόσσοβο), παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι για τη συνεργασία τους με τις κτηνιατρικές αρχές, για τον επανεμβολιασμό όλων των ζώων (αναμνηστική δόση του 2016), ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της νόσου στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.