• Το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ενέκρινε την επανέναρξη των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. «Η επανέναρξη των δρομολογίων, θα καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες των κατοίκων της Θάσου, με απευθείας πρόσβαση στην Καβάλα, καθώς σε όλο το αυτό το διάστημα της διακοπής της γραμμής, οι μετακινήσεις πραγματοποιούνταν μέσω του λιμένα της Κεραμωτής», αναφέρει η ανακοίνωση.
  • Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου, λοιπόν, επαναλειτουργεί και το μόνο που ενδιαφέρει τους τοπικούς άρχοντες, το Υπουργείο και μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, είναι ο αριθμός των δρομολογίων! Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου επαναλειτούργησε κι όλα μέλι-γάλα!
  • Το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ενέκρινε την επαναλειτουργία της γραμμής. Πότε ενέκρινε τη διακοπή των δρομολογίων και δεν το πήρα χαμπάρι καρντάσια; Αυτό που θυμάμαι είναι, ότι απαγόρευσε τις μετακινήσεις προς τα νησιά, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού Covid-19. Δεν έβγαλε ανακοίνωση, ότι θα καταργηθούν γραμμές στη θαλάσσια συγκοινωνία.
  • Ο ρόλος του Υπουργείου, όπως φαίνεται, είναι να εγκρίνει τις αποφάσεις των ναυτιλιακών εταιρειών. Οι πλοιοκτήτες αποφάσισαν να διακόψουν τα δρομολόγια στο τέλος Μαρτίου και να αρχίσουν στις 15 Ιουνίου στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου. Και το Υπουργείο συναίνεσε, την πρώτη φορά με την σιωπή και τη δεύτερη με ανακοίνωση. Θέλησε να μοιραστεί με το επιβατικό κοινό τη χαρά της επαναλειτουργίας της γραμμής!
  • Προχθές, το υγειονομικό επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο σε τοπική επιχείρηση εστίασης, γιατί δεν τηρούσε τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό. Στους πλοιοκτήτες που κρατούσαν 2,5 μήνες κλειστή τη γραμμή Καβάλας-Πρίνου, δεν επιβλήθηκε καμία κύρωση! Αυτό, καρντάσια, δεν λέγεται μεροληψία. Λέγεται συμπαιγνία σε βάρος των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.