«Εδώ και τέσσερις μήνες κάνουμε αποχή οι δικηγόροι και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει», μας είπε χθες κάποιος φίλος δικηγόρος της Καβάλας. Νομίζουμε όμως, ότι περισσότερο θα μας εξέπληττε, αν η κυβέρνηση έδειχνε να ευαισθητοποιείται από την αποχή αυτή κι αν προσπαθούσε να βρει μια λύση στα αιτήματα που προβάλλει ο δικηγορικός κόσμος. Εδώ, η κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία που οι αγρότες, για δυο σχεδόν μήνες, ήταν στους δρόμους, είχαν αποκλείσει στα σύνορα τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, είχαν διαμαρτυρηθεί στο κέντρο της Αθήνας και θα κλονιστεί που οι δικηγόροι κρέμασαν τις γραβάτες τους;;;

Άλλωστε, λίγο μάλλον, ενδιαφέρει την κυβέρνηση (αυτή και τις προηγούμενες) να αποδίδεται δικαιοσύνη, αφού όπως διαβάζαμε πριν από λίγες μέρες, η χώρα μας είναι στο τέλος της λίστας με τις χώρες που αποδίδουν γρηγορότερα δικαιοσύνη. Όσο, για το ότι ορισμένοι δικηγόροι, κυρίως νέοι στο επάγγελμα, δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα έξοδα του γραφείου τους, αυτό προφανώς συμφέρει την κυβέρνηση, δεδομένου ότι το στοιχείο αυτό αποτελεί τον ισχυρότερο λόγο πίεσης για την διακοπή της αποχής τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.