Την περασμένη Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, σε πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σμόλιαν Βουλγαρίας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση, επιδόθηκε στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη. Η ανακήρυξη του περιφερειάρχη, έγινε σε αναγνώριση της μακροχρόνιας συνεισφοράς του στην καλλιέργεια καλών σχέσεων γειτονίας, φιλίας και ανάπτυξης μεταξύ των δύο Περιφερειών, από το 2000 έως σήμερα.

«Πάντοτε πίστευα, ότι οι ειλικρινείς και με καλή πίστη σχέσεις μεταξύ των λαών και τοπικών κοινωνιών γειτονικών χωρών, όπως μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ανοίγουν πεδία συνεργασίας και ανάπτυξης. Πίστευα ότι, τα σύνορα πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους λαούς. Πέρασαν περίπου δεκαπέντε χρόνια από τότε, που ενώ ήταν κλειστά τα σύνορα, θεμελιώσαμε, με πρωτοβουλία μου, ως νομάρχη Ξάνθης, τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των γειτονικών κοινωνιών και Νομαρχιών. Η ανακήρυξή μου αυτή, δεν συνιστά απλώς διάκριση. Μου επιβάλλει, κυριολεκτικώς, το θεσμικό και ιστορικό χρέος, να αναδεικνύω την ανάγκη των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κοινωνιών, της προόδου σε κάθε ευκαιρία, υπό όρους αμοιβαίου σεβασμού», δήλωσε ο Γ. Παυλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.