Επίσκεψη του υποψ. Δημάρχου Καβάλας Βαγγέλη Παππά στον ΟΑΕΔ

0

Με τον περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ και τη διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης της ίδιας υπηρεσίας, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.

Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» ενημερώθηκε για τα στοιχεία που αποτυπώνουν την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει κάθε οικογένεια της Καβάλας δηλαδή, για τα ποσοστά της ανεργίας καθώς και για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία όμως αποτελούν μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση στο πρόβλημα.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την άποψη ότι οι μισθοί πρέπει ν’ ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο σχεδιασμό του προγράμματος του συνδυασμού, που αφορά σε στοχευμένες δράσεις για ανάσχεση της ανεργίας, οι οποίες δημιουργούν προϋποθέσεις για απασχόληση με στόχο να μειωθούν σιγά – σιγά όσοι έχουν την ανάγκη να καταφεύγουν σε κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Επισκέφθηκε τους χώρους ΕΠΑΣ Μαθητείας όπου φοιτούν 220 νέοι από όλο το νομό Καβάλας και δήλωσε αποφασισμένος να στηρίξει με όποιο δυνατό τρόπο τις πρακτικές εκείνες που θα αυξήσουν τον αριθμό απορρόφησης των νέων αποφοίτων σε δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία αποτελεί σήμερα τη μοναδική διέξοδο γι αυτούς αφού, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε μεγάλο ποσοστό για τον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Παππάς, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συναλλασσόμενους και εργαζόμενους στις υπηρεσίες αυτές και να απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα που του έθεσαν, μεταξύ άλλων αναφορικά με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την κατάσταση που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες, θέματα σχετικά με τα αδέσποτα ζώα καθώς και με την πρόοδο του Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.