Έξι μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, στο πλαίσιο της Δράσης Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: «European Values with Manga», συμμετείχαν στην 5η διεθνική συνάντηση, από 9 έως και 13 Μαΐου 2022, στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν αποστολές και από σχολεία του Εσκί Σεχίρ Τουρκίας, από το Άρκος ντε Βαλντέβεζ της Πορτογαλίας και την Ρουμανία.

Στις 9 Μαΐου 2022, άρχισαν στις εγκαταστάσεις του θεωρητικού Λυκείου της Τιμισοάρα Gricore Moisil, οι δραστηριότητες, όπως ορίστηκαν από την ομάδα Erasmus του σχολείου υποδοχής. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των αποστολών από την Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, κατά την οποία ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, έγιναν σεμινάρια Animation και Stop Animation και συζητήσεις σχετικά με το θέμα της «Δικαιοσύνης», με τα σκίτσα «Manga». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με εργαστήριο δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους μέσω του προγράμματος Comipo, όπου ολοκληρώθηκαν 6 ταινίες βασισμένες στα σενάρια με θέμα την δικαιοσύνη, που ετοίμασε κάθε σχολείο πριν από την συνάντηση.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στην Τιμισοάρα (παλιά πόλη, ιστορικά κτήρια, κ.λπ.) και γνωριμία με τον πολιτισμό, την ιστορία και τα αξιοθέατα από εξειδικευμένο ξεναγό-ιστορικό, καθώς και μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Experimentarium (Κέντρο Φυσικής και Πειραμάτων). Την τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης στο αμφιθέατρο του σχολείου, παρουσιάστηκαν οι ταινίες των μαθητικών ομάδων που κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρη στην δημιουργικότητα, τις δεξιότητες και την ευαισθησία τους ως προς το πρόβλημα της δικαιοσύνης (justice) σε όλες τις μορφές του. Η τελετή έληξε με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι στόχοι του προγράμματος επιτεύχθηκαν σε κλίμα άριστης συνεργασίας τόσο μεταξύ των μαθητών, όσο και μεταξύ των εκπαιδευτικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.