Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Χριστούγεννα-Πρωτούγεννα» του Δήμου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, η χοροθεατρική παράσταση με τίτλο: «Η βασίλισσα του χιονιού».

«Η παράσταση έγινε με τη συμμετοχή των τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής, κλασικού, σύγχρονου, latin, oriental, bollywood και hip-hop χορού της δημοτικής σχολής χορού Καβάλας και των τμημάτων σύγχρονου και κλασικού χορού του προγράμματος «κίνηση και χορός» Νέας Καρβάλης. Επιπλέον, υπήρξε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Μικροί Ήρωες», που σκοπό είχε να πλαισιώσει θεατρικά την παράσταση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο μαθητής της δημοτικής σχολής χορού Καβάλας, Νίκος Γρηγοριάδης, για την εισαγωγή του στο πρώτο έτος σπουδών στο τμήμα καθηγητών χορού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Ο Νίκος Γρηγοριάδης, σε ηλικία πέντε ετών, έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοτική σχολή χορού Καβάλας και σε ηλικία έντεκα ετών εντάχθηκε στο τμήμα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Συμμετείχε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αθλητικού χορού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στο Blackpool του Ηνωμένου Βασιλείου, με σημαντικές διακρίσεις. Το 2008 συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου “baby dance” της τηλεόρασης του alpha κερδίζοντας την 4η θέση. Επίσης, συμμετείχε στους διαγωνισμούς έντεχνου χορού «Ευ δημιουργειν», τα έτη 2014, 2015, 2016 και International Dance Competition Hellas το 2017 με σημαντικές διακρίσεις, ανάμεσα τους και η κατοχύρωση υποτροφιών για μαθήματα χορού στο Λιβόρνο της Ιταλίας, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στην Όπερα της Λυών στη Γαλλία και στη σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα.

Η δημοτική σχολή χορού Καβάλας της «Δημωφέλεια» ευχαριστεί όλους όσοι κατέθεσαν χρόνο και έμπνευση, για ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Ειδικότερα, ευχαριστίες οφείλονται στους καθηγητές χορού: Αλίεβ Ρουσλάν, Αποστολίδου Πωλίνα, Στασινού Καλλιόπη, καθώς και την καθηγήτρια χορού και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής, Κατενίτσεβα Έλενα. Τέλος, η «Δημωφέλεια» ευχαριστεί τους μαθητές και τους γονείς τους, για τη θερμή και σημαντική υποστήριξή τους», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.