Από τον Δήμο Νέστου ανακοινώθηκε ότι, από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, γίνονται εργασίες εξωραϊσμού στη δασώδη περιοχή της ακτής «αμμόγλωσσα» στην Κεραμωτή. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποψίλωση των χόρτων και κλάδεμα των δέντρων, από τον φάρο μέχρι και τα Κ.Α.Α.Υ., τις οποίες κάνουν εργάτες του Δασαρχείου Καβάλας. Έπειτα από συνεννόηση του δημάρχου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, με την δασάρχη Καβάλας, Ζωή Γεωργούση, ο Δήμος Νέστου συμβάλει στην μετακίνηση των εργατών με το λεωφορείο του Δήμου, καθώς και στη σίτισή τους.

Επίσης, εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, το ποσό των 300.000€, για έργα οδοποιίας στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού. Ο Δήμος Νέστου είχε έτοιμη την μελέτη του έργου, ωστόσο ήταν απαραίτητη η χρηματοδότηση, προκειμένου αυτό να εκτελεστεί. Στην εξασφάλιση των χρημάτων συνέβαλαν σημαντικά, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία νομικών και υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για να δρομολογηθεί η υποβολή ένστασης προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, για την ανάκληση της απόφασης της μη διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Ο Δήμος Νέστου εφάρμοσε το περασμένο καλοκαίρι την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δαπανώντας πάνω από 10.000€, για τη προμήθεια και την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.