Μετά την διακοπή, λόγω μη πληρωμής του αναδόχου, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό το έργο: «επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών-επιστρώσεις στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας». Προβλέπεται να γίνουν διορθωτικές επεμβάσεις στο οδόστρωμα και τις επενδύσεις του κρηπιδώματος, ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του μόλου και των πλοίων, τοποθέτηση φωτιστικών και προσκρουστήρων. Μέχρι στιγμής έχουν τελειώσει:

-Οι απαραίτητες προεργασίες (καθαιρέσεις, εκσκαφές, τοποθέτηση βλήτρων) στην δοκό στέψης του κρηπιδότοιχου και στο οδόστρωμα του στενού τμήματος του μόλου.

-Η επίστρωση με σκυρόδεμα του διαπλατυσμένου τμήματος σε πλάτος 11 μέτρων. Αυτές τις ημέρες γίνονται οι εκσκαφές, προκειμένου να σκυροδετηθεί και το υπόλοιπο τμήμα.

-Η τοποθέτηση δικτύων από τον επιβατικό σταθμό μέχρι το αλεξικέραυνο, επανατοποθέτηση των κυβόλιθων όπου προϋπήρχαν, ή σκυροδέτηση του υπόλοιπου τμήματος το οποίο είχε καθαιρεθεί.

Οι εργασίες που απομένουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο είναι οι ακόλουθες:

-Στο στενό τμήμα του μόλου, οι σκυροδετήσεις του κρηπιδότοιχου και του οδοστρώματος, μετά από την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, η αγκύρωση των χαλύβδινων διατομών ανάρτησης των προσκρουστήρων, η τοποθέτηση των προσκρουστήρων και των φωτιστικών σωμάτων.

-Στο διαπλατυσμένο τμήμα του μόλου, η σκυροδέτηση του υπόλοιπου τμήματος, αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση των εκσκαφών και απαραίτητες επιχώσεις.

-Στο νοτιοανατολικό άκρο, τυχόν επαναδιαμόρφωση της υπόβασης και ασφαλτόστρωση των τελευταίων 140 μέτρων.

-Η τοποθέτηση πίλαρ και κιβωτίων ηλεκτρικών και υδραυλικών παροχών σκαφών.

-Η διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

Ακόμα, στο πλαίσιο του έργου: «συντήρηση οδικού δικτύου νήσου Θάσου Νομού Καβάλας-αποκατάσταση ασφάλειας και βατότητας», η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Θάσου και του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, αλλά και για την προφύλαξη του οδοστρώματος από κατολισθήσεις φερτών υλικών, βράχων κ.λπ., επιχειρεί από τις 7 Ιουλίου 2022 στην επαρχιακή οδό 69, από έξοδο Λιμένα μέχρι και τα Κοίνυρα, τον καθαρισμό των ερεισμάτων και των τάφρων. Τέλος, για την αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιάς και συνδρομής στο έργο των γενικότερων βελτιώσεων δασικών δρόμων του Νομού, συνεχίζονται οι εργασίες διανοίξεων δασικών δρόμων και καθαρισμού της βλάστησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.