Με επιτυχία στέφθηκε, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στη διεθνή τουριστική έκθεση PHILOXENIA 2019, την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση στην Ελλάδα, στην οποία δίνεται η ευκαιρία σε ελληνικούς προορισμούς να έρχονται σε επαφή με περίπου 100 hostedbuyers απ’ όλο τον κόσμο και να παρουσιάζουν το τουριστικό τους προϊόν, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών.

«H Καβάλα με αυτόνομο εντυπωσιακό περίπτερο σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου, είχε μία ξεχωριστή και οργανωμένη παρουσία στην έκθεση, με στόχο όχι μόνο τη γενική εξωστρέφεια ως κλασικού τουριστικού προορισμού, αλλά και τη στοχευμένη προβολή σαν εναλλακτικός προορισμός, για το κοινό που αναζητεί την αληθινή εμπειρία. Μέσω των γραφιστικών αποτυπώσεων του περιπτέρου και του έντυπου-ηλεκτρονικού υλικού προβολής, παρουσίασε ένα σύνολο από διαφορετικές εμπειρίες και δραστηριότητες πέρα από το κλασικό μοντέλο τουρισμού (ήλιος και θάλασσα), που μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει, όπως δραστηριότητες στη φύση, δραστηριότητες περιπέτειας, ευεξίας, κ.ά. Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού, opinionleaders κ.ά. To πρόγραμμα Β2Β περιλάβανε 36 συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά γραφεία και άλλους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας.

Ανάμεσα στους tour operators και travel agents, ήταν κάποιοι πολύ σημαντικοί, όπως το LIRTUR και το PIKASSOTURIZM από την Τουρκία, το ECOVOYAGE από τη Ρουμανία, το ταξιδιωτικό γραφείο KALIMERA από την Ελβετία, το AMATRA από την Ινδία, το SPUTNIKKIEV από το Κίεβο κ.ά. Ακόμα, η παρουσία της Καβάλας και το περίπτερο της έλαβε τα θετικά σχόλια του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου και του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Α. Τσώνη, οι οποίοι επισκέφτηκαν το περίπτερο τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης. Η συμμετοχή και παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας στην έκθεση συνέβαλε στην ενίσχυση του brandawareness (αναγνωρισημότητας) και του status (κύρους) του προορισμού τόσο στο απλό κοινό, όσο και στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, γεγονός που θα αποφέρει την ανάπτυξη νέων συνεργασιών και το άνοιγμα νέων αγορών», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.