Ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου για τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας-Θάσου

0

Στα πλαίσια της επίσκεψης στην περιοχή μας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση», επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, το γραφείο του Λιμενάρχη Καβάλας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Θάσου και Κεραμωτής – Θάσου και η κατάθεση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα σχετικά ζητήματα. Στη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώσαμε και θέσαμε υπ’ όψη του Λιμεναρχείου τα παρακάτω θέματα:

Υπερεπάρκεια δρομολογίων το καλοκαίρι – εικόνα εγκατάλειψης το χειμώνα. Κατά τους χειμωνιάτικους μήνες (Νοέμβριο – Φεβρουάριο) τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μειώνονται δραματικά, ενώ η γραμμή Πρίνου Καβάλας σχεδόν απονεκρώνεται.

Εκμετάλλευση στα άκρα του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου από τις ναυτιλιακές εταιρίες, έτσι ώστε να εξαντλούν πλήρως τη δίμηνη περίοδο ακινησίας που δικαιούται η καθεμιά.

Επανειλημμένες παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας των ναυτεργατών από ορισμένους πλοιοκτήτες, κατά παράβαση της διεθνούς πρακτικής και των διεθνών Συνθηκών, με σκοπό την κατάργηση της δεύτερης βάρδιας εργασίας και, κατά συνέπεια, την απόλυση πλήθους ναυτεργατών. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας πρακτικής για την ασφάλεια των ταξιδιών είναι προφανή.

Διατήρηση των ναύλων σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τα οχήματα, με πρακτικές εναρμονισμένων τιμολογίων.

Προσπάθεια τρομοκράτησης των πληρωμάτων από ορισμένους πλοιοκτήτες, με σκοπό την κατάργηση του συνδικαλισμού στα πλοία και τη διάλυση του Ενιαίου Σωματείου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας. Αυτό γίνεται με συνεχείς μηνύσεις και δίκες όσων ναυτεργατών είναι οργανωμένοι στο σωματείο τους, απεργούν όταν το αποφασίζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα και προσπαθούν να περιφρουρήσουν τις απεργίες τους.

Μετά τις παραπάνω απογοητευτικές διαπιστώσεις για την κατάσταση στις τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές, ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και ως Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Α.Μ.Θ.

Απαιτούμε δρομολόγια που να καλύπτουν και να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού και των επαγγελματικών μεταφορών και όχι στις ανάγκες των εφοπλιστών για μεγαλύτερα υπερκέρδη.

Απαιτούμε τη μείωση της τιμής εισιτηρίων και ναύλων, ώστε αυτά να αντιστοιχούν στα λαϊκά εισοδήματα και ανάγκες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο ύφεσης, όπως η τωρινή.

Απαιτούμε την ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση των ναυτεργατών και των πληρωμάτων που εργάζονται στις τοπικές συγκοινωνιακές γραμμές. Άμεσο σταμάτημα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όσον αφορά τα υπερβολικά ωράρια εργασίας, τη φυσική και νοητική εξάντληση των εργαζομένων με κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων, την τρομοκράτηση των πληρωμάτων με συνεχείς δικαστικές διώξεις και στέρηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία.

Συμπερασματικά, απαιτούμε ποιοτικές και οικονομικά προσιτές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για όλη τη διάρκεια του έτους και για όλους τους κατοίκους Καβάλας και Θάσου, τους επαγγελματίες της περιοχής και τους επισκέπτες, με παράλληλο σεβασμό των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.