Ενημέρωση και ευκαιρία για «ξέσπασμα» από τους κτηνοτρόφους

0

Τα πλήγματα που δέχεται ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα είναι αλλεπάλληλα και έχουν φέρει τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση. Αυτή η απόγνωση εκδηλώθηκε, για μία ακόμα φορά, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, έπειτα από πρόσκληση των ντόπιων κτηνοτρόφων προς τους βουλευτές, τους εκπροσώπους των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων, τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και κάθε εμπλεκόμενο.

«Οι Έλληνες αγρότες απειλούνται, εκτός από τα στοιχεία της φύσης και από τους πολιτικούς», είπε, χαρακτηριστικά, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας, ενώ ένα άλλο μέλος δήλωσε ότι η ψήφιση της νομικής ρύθμισης για το γάλα θα είναι η «ταφόπλακα» για τους κτηνοτρόφους.

Οι κτηνοτρόφοι έδωσαν στους πολιτικούς, στα τοπικά στελέχη των κομμάτων και στους πολιτευτές ένα υπόμνημα, στο οποίο περιλαμβάνονταν, συνοπτικά και επιγραμματικά, τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στα προβλήματα αυτά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Νίκος Δημόπουλος, ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις υποσχέσεις που έδωσε και δεν τήρησε.

Μία από αυτές τις υποσχέσεις, ήταν η οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αγορά των ζωοτροφών (εβδομήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια), η οποία δεν θα χορηγηθεί το 2014 λόγω της αποζημίωσης για την ασθένεια της ευλογιάς.

Το κύριο αίτημα των κτηνοτρόφων και γενικότερα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και η συνεχής επιμόρφωση τους. «Δεν ζητάμε λεφτά, αλλά στήριξη για να μην εγκαταλείψουμε την κτηνοτροφία», είπε κάποιος από τους παριστάμενους κτηνοτρόφους, απευθυνόμενος, κυρίως, προς τους δύο βουλευτές Νομού Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για να ενημερωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.