Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, ήταν ο προς ψήφιση νόμος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η συζήτηση, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και επικεντρώθηκε στην τροπολογία που αφορά στη μείωση των ενοικίων που αποδίδουν στο δημόσιο οι καλλιεργητές. Υπήρξε κοινή παραδοχή, ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τους καλλιεργητές να επενδύσουν τα χρήματα από τη μείωση των ενοικίων σε άλλες δραστηριότητες. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός και οι βουλευτές σημείωσαν, ότι γίνεται μία συνολικότερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, σε ένα γενικότερο πλαίσιο τόνωσης των συνεταιρισμών της χώρας. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού έθεσαν υπόψη των βουλευτών και των τοπικών στελεχών του κόμματος δύο σημαντικά ζητήματα:

– Την άδεια λειτουργίας της μονάδας τους

– Τη δημιουργία συσκευαστηρίου

Το δεύτερο σχολιάστηκε εκτενώς, καθώς με τη δημιουργία συσκευαστηρίου, θα τονωθεί το παραγόμενο προϊόν, το οποίο θα αποκτήσει ISO. Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα των καλλιεργητών στο αρμόδιο Υπουργείο και ότι θα παλέψουν, για να τονωθεί ο πρωτογενής τομέας, τον οποίο θεωρούν «πυλώνα» για την ανασυγκρότηση  της οικονομίας της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.