• Μας προκαλεί εντύπωση, ότι ένας γεωτεχνικός, αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και πρώην αντιδήμαρχος, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, προτείνει να δημιουργήσει ο Δήμος Καβάλας ένα «αγροτικό Κ.Ε.Π.», για την εξυπηρέτηση των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.
  • Το γραφείο αυτό, είπε, θα ενημερώνει τους αγρότες για τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου, για τις δυναμικές καλλιέργειες και για άλλα ζητήματα του πρωτογενή τομέα. «Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, να δημιουργήσουν ένα τέτοιο γραφείο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι στις Κρηνίδες υπάρχει τέτοια δομή, αλλά είναι υποστελεχωμένη και έχει περιορισμένη αρμοδιότητα.
  • Δηλαδή, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας ζητάει από τον Δήμο Καβάλας, να υποκαταστήσει τον ρόλο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., που είναι ο επιστημονικός φορέας, ο οποίος πρέπει να παρέχει στήριξη στον αγροτικό κόσμο, αλλά και στους Δήμους, για τα θέματα του πρωτογενή τομέα.
  • Για να λειτουργήσει μία τέτοια δομή, προφανώς, απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, όπως γεωτεχνικών, από τον Δήμο Καβάλας. Πως, όμως, θα προσλάβει γεωτεχνικούς, όταν δεν του «επιτρέπεται», από την κεντρική διοίκηση, να ενισχύσει την Τεχνική Υπηρεσία με μηχανικούς και τεχνίτες (ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους, σιδεράδες, κ.ά.), τους οποίους έχει μεγάλη ανάγκη; Είπαμε πως οι Δήμοι είναι οι φορείς που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες, αλλά να μην υπερβάλλουμε με τις αρμοδιότητες. Δεν γίνεται και δεν πρέπει να τα «φορτωθούν» όλα οι Δήμοι, χωρίς πόρους και προσωπικό.
  • Πριν μερικές εβδομάδες, έγινε μεγάλη φασαρία για τη λειτουργία του Κοινοτικού καταστήματος στον Αμυγδαλεώνα και η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να «αποσπάσει» υπάλληλο από άλλο γραφείο, για να κρατήσει ανοικτό το Κοινοτικό κατάστημα. Κι ο Θ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως αν γίνει διοίκηση του Δήμου Καβάλας ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος», θα στελεχώσει τη δομή για τους αγρότες στις Κρηνίδες. Δεν είπε, όμως, με ποιον τρόπο θα στελεχώσει το γραφείο αυτό, ώστε οι συνδημότες στη Δ.Ε. Φιλίππων να γνωρίζουν πριν τις εκλογές.
  • Γιατί τόσο καιρό, που είναι στέλεχος στο διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., δεν συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο πρωτογενή τομέα και τη δήμαρχο Καβάλας, για να συζητήσουν το θέμα αυτό και να εκφράσει τη βούληση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., να συμβάλλει στη στελέχωση και λειτουργία της δομής στις Κρηνίδες; Όπως προαναφέραμε, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι ο επιστημονικός σύμβουλος του κράτους, των Περιφερειών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, βεβαίως, των αγροτών.
  • Εφόσον η δομή αυτή θα βοηθούσε τους δημότες που είναι αγρότες, όφειλε το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για το καλό και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, να «ενοχλήσει» τη δημοτική αρχή. Το ενδιαφέρον, όμως, περιορίστηκε στη διοργάνωση μερικών ημερίδων ενημέρωσης για την καύση των χωραφιών στα τενάγη Φιλίππων και την αντιπλημμυρική προστασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.