Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε προς τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη, επιστολή, με την οποία ζητά τη λήψη μέτρων στήριξης και ανακούφισης των εμπόρων. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Οι δύσκολες στιγμές που ζούμε απαιτούν έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις, για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των οικογενειών της Καβάλας που πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, καθώς και αυτές που πλήττονται σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ζητάμε, για όσο διαρκεί η κρίση, τα εξής:

-απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.

-απαλλαγή του παγίου για τους λογαριασμούς ύδρευσης.

-απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

-απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και των κέντρων διασκέδασης 5%.

-απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, ή πλήττονται βάση της σχετική Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για τις οικογένειες ζητάμε την απαλλαγή καταβολής διδάκτρων σε παιδικούς σταθμούς, δημοτικό ωδείο, σχολή χορού κ.λπ. Επιπλέον, θα είναι μεγάλη ανακούφιση αν έχετε να προσθέσετε και κάτι άλλο εσείς ως Δήμος. Είμαστε στη διάθεσή σας, αν κρίνετε, να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με τηλεδιάσκεψη. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.