Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο κείμενο, προς τα αρμόδια Υπουργεία και τους βουλευτές του Νομού, με προτάσεις στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων: «Ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, οφείλουμε να επισημάνουμε τις καθοριστικές στιγμές που περνάει το λιανεμπόριο στην παρούσα φάση και να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι, να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια σε θέματα ρευστότητας σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Κατόπιν τούτου, οφείλουμε να στηλιτεύσουμε το γεγονός πως το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχει μία τεράστια αδικία. Αποκλείει όλους τους αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν εργαζόμενους. Είναι πάρα πολλές αυτές οι επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα, για να μπορέσουν να κινηθούν και να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες. Είναι σωστό, λοιπόν, να εντάξετε κι αυτές τις επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο μέτρο ενίσχυσης ρευστότητας.

Επίσης, τα δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ 2, θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσο γίνετε περισσότερο κι αυτό σημαίνει, να δοθούν λίγα σε πολλούς και όχι πολλά σε λίγους. Μόνο έτσι θα στηριχθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τα τραπεζικά κριτήρια που κάποιες τράπεζες χρησιμοποιούν, είναι κατά τη γνώμη μας απαράδεκτα και οφείλετε να παρέμβετε, για να διοχετευτεί η ρευστότητα εκεί που πρέπει κι εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Ακόμα, είναι επιτακτική η ανάγκη, το μέτρο μείωσης ενοικίου κατά 40%, να επεκταθεί, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, για όλες όσες επιχειρήσεις επλήγησαν από την πρωτοφανή κρίση, χωρίς όμως και την επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Τέλος, θεωρούμε απαραίτητο να υπάρχει εκ νέου παράταση στις επιταγές (τουλάχιστον 60 ακόμα ημερών), καθώς οι υποχρεώσεις είναι συσσωρευμένες και θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις, που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πρώτη αυτή παράταση που έχει δοθεί, με αποτέλεσμα να σφραγιστούν πληθώρα επιταγών. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στα δίκαια αυτά αιτήματα των μικρών επιχειρήσεων, που είναι καθοριστικά για την επιβίωση τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.