Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστο Παπαδόπουλο και εκπροσώπους της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», επισκέφτηκαν την δομή φιλοξενίας μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», προκειμένου να οργανώσουν εμβολιαστική παρέμβαση στα παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας.

Μετά την δράση αυτή, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά παιδιά μεταναστών που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α., με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν διάφορα εμβόλια με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτό το κενό έρχεται να το καλύψει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διοργανώνοντας την σημερινή εμβολιαστική κάλυψη διακοσίων ογδόντα ανεμβολίαστων παιδιών μεταναστών έναντι της μηνιγγίτιδας, με σκοπό την προστασία τόσο των ιδίων, όσο και της δημόσιας υγείας γενικότερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ε.Ο.Δ.Υ., τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, για την άψογη οργάνωση της δράσης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.