Συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών». Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και συμμετείχαν φορείς του Δήμου Παγγαίου, ο αναπληρωτής διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Παπαλεξίου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές τονίστηκαν οι αρμοδιότητες κάθε φορέα, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να προβεί άμεσα, ούτως ώστε να είναι έτοιμος κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο (Μάιος-Οκτώβριος 2017). Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν, ήταν η έλλειψη προσωπικού, πόρων και μέσων, των εμπλεκόμενων φορέων. Συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων, προκειμένου ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.