• Είναι τουλάχιστον αστείο, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι ευρωπαίοι εταίροι, να ασκούν κριτική στην Ελλάδα, για το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών και συγχρόνως, να την κατηγορούν για ξενοφοβία, ρατσισμό και μισαλλοδοξία (σ.σ. οι πρώτοι διδάξαντες!).
  • Στη χώρα, που η φιλοξενία είναι πράξη αρετής και ο ξένος «ιερό πρόσωπο», το οποίο προστάτευαν ο Ξένιος Δίας (Ζευς), η Αθηνά η Ξενία και οι Διόσκουροι (Κάστωρ και Πολυδεύκης), είναι ντροπή τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να αποκαλούν τους πολίτες, που ανησυχούν εύλογα για τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος, ξενοφοβικούς, ρατσιστές και ακροδεξιούς.
  • Σκοπίμως τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν κάνουν το διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών αυτών και μιας μειοψηφίας στην ελληνική κοινωνία, που ασπάζεται την ιδεολογία των ευρωπαίων, οι οποίοι σήμερα μας «κουνούν το δάχτυλο». Βεβαίως, στην Ελλάδα υπήρξαν περίοδοι με απολυταρχικά καθεστώτα, αλλά οι εκφραστές τους, δεν αιματοκύλησαν την Ευρώπη, όπως οι Ναζί της Γερμανίας, ούτε επιτέθηκαν για να καταλάβουν ξένη χώρα, όπως ο Μουσολίνι στην Ελλάδα.
  • Η Ελλάδα, αδυνατεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης των συνεχών ροών μεταναστών και προσφύγων από την ανατολή, που χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία. Όμως, τι έχουν κάνει οι πολιτισμένοι ευρωπαίοι εταίροι, που δεν είναι ξενοφοβικοί, ρατσιστές και μισαλλόδοξοι, για να επιλύσουν το πρόβλημα; Διότι, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, δεν επέλεξαν την Ελλάδα, για να συνεχίσουν τη ζωή τους μακριά από τις πατρίδες τους.
  • Η Ελλάδα έγινε το «πειραματόζωο», για να δοκιμαστεί ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης την περίοδο των μνημονίων. Η Ελλάδα απειλήθηκε με «έξοδο» από την ευρωζώνη (Grexit). Η Ελλάδα ανέλαβε την «υποχρέωση» να υποδεχτεί, να φιλοξενήσει, να σιτίσει και να προστατέψει (σ.σ. χορηγώντας άσυλο) τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Κι όταν ζητήθηκε να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος, όχι να διαγραφεί, αλλά να γίνει βιώσιμο, εισέπραξε ένα μεγαλόπρεπο «ΟΧΙ», από τους αλληλέγγυους ευρωπαίους εταίρους! Παρά τις μεγάλες δοκιμασίες που πέρασε και περνάει, η χώρα στέκεται όρθια και αγωνίζεται υπερήφανη. Κάτι, που ελάχιστοι λαοί στον κόσμο είναι ικανοί να πράξουν. Επομένως, δικαιούται τον σεβασμό.
  • Για να κερδίσει, πάλι, τον σεβασμό των ξένων, πρέπει να τη σεβαστούν οι κυβερνώντες της. Η δήλωση του βουλευτή Καβάλας, Τάκη Εμμανουηλίδη, ότι: «Έχουμε το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί το πρόβλημα είναι στη Μόρια, είναι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε καμία περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας το μαύρο πρόβατο στη διαχείριση του ανθρώπινου προσφυγικού στοιχείου. Επιτέλους, κάποια πράγματα που δοκιμάστηκαν και λειτουργούν, θα πρέπει να τα σεβαστούμε και σαν πολίτες να τα στηρίζουμε», είναι δήλωση, που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την (τιτάνια) προσπάθεια των Ελλήνων και της Ελλάδας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.