-Από την 1η Ιανουαρίου 2021, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.), θα επιτρέπεται στους αθλητές και τις αθλήτριες των συλλόγων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας πετοσφαίρισης γυναικών, καλαθοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών, να επαναρχίσουν τις προπονήσεις. Θεωρούμε πως ο Ιανουάριος πρέπει να είναι ο μήνας επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Στην επανεκκίνηση θα βοηθήσει η προμήθεια των εμβολίων κατά του covid-19 και ο εμβολιασμός αθλητών, αθλητριών και προπονητών.

-Καλούμε τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων που προαναφέρθηκαν, εκτός από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, να καταθέσουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) σχετικό αίτημα, μαζί με τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά κατηγορία. Από 1 έως και 7 Ιανουαρίου 2021, παράλληλα με τον εμβολιασμό των υγειονομικών και των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, να εμβολιαστούν οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές των σωματείων των κατηγοριών που προαναφέρθηκαν. Και από τις 8 Ιανουαρίου 2021, αφού επιτραπούν οι προπονήσεις, να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, σταδιακά και έως το τέλος του μήνα, οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές των συλλόγων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των χαμηλότερων κατηγοριών (Α2, Β΄, Γ΄, περιφερειακών και τοπικών).

-Επίσης, η κεντρική διοίκηση να εξασφαλίσει εβδομαδιαίο δωρεάν γρήγορο έλεγχο ανίχνευσης του ιού (rapid test) για τα σωματεία, προκειμένου να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα. Η ασφαλής επανεκκίνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι εφικτός στόχος, γιατί το κύριο γνώρισμα στο χώρο του αθλητισμού, είναι η πειθαρχία. Χωρίς αυτό, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο αθλητής ατομικά και η ομάδα συλλογικά. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα τηρήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα εμβολιαστούν με μεγάλη χαρά και προθυμία.

-Ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να γίνει παράδειγμα στην πανελλαδική και διεθνή εκστρατεία εμβολιασμού κατά του covid-19. Οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές εμβολιασμένοι, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και ελεγχόμενοι σε εβδομαδιαία βάση, θα δείξουν στην υπόλοιπη κοινωνία τι σημαίνει πειθαρχία στην πράξη, για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κρίση. Θεωρούμε πως η κεντρική διοίκηση και οι ειδικοί επιστήμονες, με την προσθήκη του σημαντικού όπλου του εμβολίου, δεν θα έχουν δικαιολογία, πλέον, να παρατείνουν την καραντίνα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

-Κι αν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών, η Γ.Γ.Α. και η κυβέρνηση καθυστερήσουν να δώσουν το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό αθλητών, αθλητριών και προπονητών, προτρέπουμε τους διοικούντες των αθλητικών σωματείων να επικοινωνήσουν με τις τοπικές υγειονομικές Αρχές, το Γενικό Νοσοκομείο στην Καβάλα, για να κλείσουν «ραντεβού» ώστε να κάνουν τον εμβολιασμό. Θα είναι ισχυρό πλήγμα για τον αθλητισμό, να τελειώσει πρόωρα (από το περασμένο φθινόπωρο) η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδος εν καιρώ πανδημίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.