Εκπρόσωποι του 2ου εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καβάλας συμμετείχαν σε συνάντηση έργου του προγράμματος Erasmus στην Τουρκία

0

Ένα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που το 2ο εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας συμμετέχει, έχει τίτλο: “Act Local, Think Global”, με συντονιστικό σχολείο από την Δανία και εταίρους από Τουρκία, Λιθουανία και Ισπανία. Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων της σύμπραξης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν, να συζητηθούν τα επόμενα βήματα του έργου, να αξιολογηθούν το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις χώρες, τις πόλεις και τα σχολεία τους. Ο Τούρκος συντονιστής του έργου παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα του. Διοργανώθηκε επίσημη επίσκεψη στην εθνική Διεύθυνση εκπαίδευσης της Περιφέρειας Bahcelievler, όπου οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με τον Emin Cikrikci, περιφερειακό διευθυντή εθνικής εκπαίδευσης, ο οποίος μίλησε για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Τουρκία, καθώς και για το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους και να λάβουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Στην διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι παρουσίασαν τις οργανωτικές, τοπικές και εθνικές πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων, εκθέσεις ανάλυσης με ομοιότητες, διαφορές και συμπεράσματα. Οι συμμετέχοντες στο έργο παρακολούθησαν ένα μάθημα, το οποίο προετοιμάστηκε από ένα σχολείο υποδοχής, με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ενσωματωμένο σε διαφορετικά θέματα. Δόθηκε σεμινάριο στους συμμετέχοντες σχετικά με τις δράσεις για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Τουρκία από μία εθελόντρια της TEMA, μιας Ένωσης που εστιάζει σε στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τούρκος εταίρος μοιράστηκε την εμπειρία του στην διαχείριση απορριμμάτων και επιτυχημένα περιβαλλοντικά έργα που εφαρμόστηκαν στο σχολείο του σε τοπικό επίπεδο παρουσιάστηκαν στους εταίρους του έργου, καθώς και το πώς ενσωματώνουν περιβαλλοντικές δραστηριότητες και έργα στο σχολικό πρόγραμμα.

Επίσης, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα αποτελέσματα, την ανάλυση και τα συμπεράσματα ενός «αρχικού ερωτηματολογίου πολιτιστικής ευαισθητοποίησης», που εφαρμόστηκε στους Οργανισμούς-εταίρους. Η βραχυπρόθεσμη εκδήλωση εκπαίδευσης προσωπικού έχει προσθέσει μεγάλη αξία στο έργο και όλοι οι στόχοι της συνάντησης επιτεύχθηκαν.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν καλύτερη κατανόηση των περιβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, εντόπισαν παραδείγματα καλών πρακτικών και ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές και μεθόδους, για να εφαρμόσουν στους Οργανισμούς τους. Σε επαγγελματικό επίπεδο, οι εκπαιδευτικοί εξάσκησαν και βελτίωσαν δεξιότητες επικοινωνίας στα αγγλικά, εφαρμοσμένη κριτική σκέψη, ικανότητες έρευνας και ερμηνείας, βελτιωμένες δεξιότητες παρουσίασης και ομαδικής εργασίας, αυξημένη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να εκπροσωπούν το ίδρυμά τους και αίσθηση συμβολής στην επιτυχία του έργου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.