Τέσσερις νέοι άνθρωποι και καλλιτέχνες, που έχουν δώσει πολύ θετικά «δείγματα γραφής» της δουλειάς τους, βρίσκονται στην Καβάλα, για να μοιραστούν με το φιλόμουσο κοινό την αγάπη τους για την μουσική και την ποίηση. Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης και η Κυβέλη Καστοριάδη, που ζούνε και δημιουργούνε στο Παρίσι, θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, στις 9 το βράδυ, για να ερμηνεύσουν δικά τους (και όχι μόνο) αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. «Τραγούδια χαρμολύπης», όπως ανέφερε η Κυβέλη, θυγατέρα του σημαντικού Έλληνα σύγχρονου φιλοσόφου Κορνήλιου Καστοριάδη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας. Η παράσταση έχει τον τίτλο: “Songs for a blue cloud” (τραγούδια για ένα γαλάζιο σύννεφο) και περιλαμβάνει συνθέσεις των: Μάνου Χατζιδάκι, Leonard Cohen, Kurt Weill, Bob Dylan, κ.ά. γνωστών συνθετών. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

«Τη σκυτάλη θα πάρουν», το βράδυ της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2017, δύο ταλαντούχοι τραγουδοποιοί, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, δίδυμοι αδελφοί από την Κρήτη, οι οποίοι αγαπούν ιδιαίτερα την ποίηση και μελοποιούν αγαπημένα τους ποιήματα. «Η ποίηση είναι η ζωή και είναι για όλους», ανέφερε ο Μιχάλης, ενώ ο Παντελής συμπλήρωσε ότι, στη συναυλία θα παρουσιαστεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά με ένα μεγάλο αριθμό μελοποιημένων ποιημάτων, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη τέτοια παραγωγή. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ώρα έναρξης συναυλίας 9μ.μ.).

Οι δύο αυτές συναυλίες επρόκειτο να δοθούν στο οικόπεδο Κρέη, στην αρχή της οδού Λάμπρου Κατσώνη, ωστόσο ο χώρος δεν παραχωρήθηκε από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Έτσι, επιλέχθηκε ο αυλόγυρος του 7ου δημοτικού σχολείου στην παλιά πόλη, δίπλα στο φάρο. Να σημειώσουμε ότι, οι συναυλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του 60ου φεστιβάλ Φιλίππων και αποτελούν συνδιοργάνωση με τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μικρή Άρκτος». «Χαιρόμαστε για τη συνεργασία με το φεστιβάλ Φιλίππων, η οποία, φέτος, εκτός από το εικαστικό μέρος, έχει και δύο μουσικές εκδηλώσεις», είπε η εκπρόσωπος του οργανισμού, Βιβή Γερολυμάτου και επεσήμανε ότι, όπως και το φεστιβάλ Φιλίππων, έτσι και η «Μικρή Άρκτος», έχει «επενδύσει» στους νέους καλλιτέχνες εδώ και αρκετά χρόνια.

Την εκπρόσωπο της «Μικρής Άρκτου» και τους καλλιτέχνες καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης. Ο πρώτος σημείωσε ότι το φεστιβάλ βρίσκεται στα μέσα του φετινού (επετειακού) προγράμματος και ήδη το κοινό έχει ανταποκριθεί στις παραστάσεις, ενώ ο δεύτερος σχολίασε ότι, παρά τα εμπόδια τα πράγματα εξελίσσονται παραπάνω από ικανοποιητικά. «Δουλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα και υπάρχει αισιοδοξία», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here