Ερώτηση με θέμα τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες του Νομού Καβάλας, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, στην ερώτηση χρησιμοποιεί στις περιπτώσεις του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, του Γυμνασίου Κρηνίδων και του Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου. Στα σχολεία αυτά συμπτύχθηκαν τμήματα, με αποτέλεσμα να γίνεται διδασκαλία σε αίθουσες 30 τετραγωνικών μέτρων με 26-27 μαθητές και μαθήτριες. Αναφέρθηκε, επίσης, στις καταγγελίες για την ύπαρξη τμήματος ένταξης στο δημοτικό σχολείο Οφρυνίου, του οποίου οι μαθητές κάνουν μάθημα σε διάδρομο του κτιρίου. Μετέφερε τις καταγγελίες της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Καβάλας, σύμφωνα με τις οποίες δίνονται προφορικές εντολές σε καθηγητές, να μετακινούνται σε διαφορετικά σχολεία από αυτά που τοποθετήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ πρόσθεσε ότι είναι τέτοιο το πρόβλημα, που στα περισσότερα σχολεία δεν έχει αναρτηθεί μόνιμο πρόγραμμα μαθημάτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Έκανε μνεία και στην ανησυχητική εικόνα στα σχολικά δρομολόγια, τα οποία είναι υπερπλήρη, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανησυχία για την διασπορά του COVID-19 στην μαθητική κοινότητα.

Ρωτάει την υπουργό παιδείας, πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η υγεία των μαθητών στην Καβάλα, από την στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο προωθεί τις αίθουσες με υπεράριθμους μαθητές, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), είναι μη εμβολιασμένοι, με ποιο τρόπο θα αποφευχθεί η ανατροπή της εργασιακής ομαλότητας των εκπαιδευτικών, με τις λιγότερες ώρες εργασίας και τις μετακινήσεις που τροφοδοτούν οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου, ποια είναι τα υφιστάμενα κενά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό Καβάλας και ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, ώστε αυτά να καλυφθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.