Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με θέμα: «RISCOPERTA A CONDIVISIONE DELLE PROPRIE RADICI CULTURALI» (ανακάλυψη της κοινής κουλτούρας). Η συνάντηση καθηγητών και μαθητών, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, διεξήχθη στο Μάλιε της Ιταλίας, από τις 8 έως και τις 19 Μαρτίου 2019. Δύο εκπαιδευτικοί του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας συνόδευσαν οκτώ μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας.

Μελέτησαν και παρουσίασαν στοιχεία κοινής κουλτούρας τόσο των σχολείων τους, όσο και των κατοικιών της κάθε χώρας, όπως αυτά προέκυψαν από έρευνα, εργασίες και βίντεο, που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές των σχολείων. Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος που έγιναν στο σχολείο Liceo Capece di Maglie, επισκέφθηκαν εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση παραδοσιακού ιταλικού γλυκού, διάφορα μουσεία και κάστρα στην Καλλίπολη και στο Λέτσε, καθώς κι ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, επίσης, παρουσιάστηκε το επίσημο βίντεο της «Δημοφέλεια» για την Καβάλα και προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα στους διοργανωτές και τους εκπροσώπους του προγράμματος. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2019.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.